Αρχική Πολιτισμός Ετήσια επιστημονική διάλεξη αφιερωμένη στη μνήμη του Μανόλη Χατζηδάκη

Ετήσια επιστημονική διάλεξη αφιερωμένη στη μνήμη του Μανόλη Χατζηδάκη

0
akadimia athinwn i istoria enos megalou pneumatikou idrumatos.w l
Διαφήμιση

Το Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών τιμώντας τον ιδρυτή του ακαδημαϊκό Μανόλη Χατζηδάκη (1909-1998), διαπρεπή βυζαντινολόγο, Γενικό Έφορο Αρχαιοτήτων, Διευθυντή του Βυζαντινού Μουσείου και του Μουσείου Μπενάκη, οργανώνει όπως κάθε χρόνο την ετήσια επιστημονική διάλεξη αφιερωμένη στη μνήμη του, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, ώρα 7:00 μ.μ., στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28 και Σίνα, Αθήνα.

Xatzidakis BXM
ακαδημαϊκό Μανόλη Χατζηδάκη (1909-1998), διαπρεπή βυζαντινολόγο, Γενικό Έφορο Αρχαιοτήτων, Διευθυντή του Βυζαντινού Μουσείου και του Μουσείου Μπενάκη

Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η καθηγήτρια βυζαντινής τέχνης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη Μαρία Βασιλάκη.

Θέμα ομιλίας: «Κρητικές εικόνες και κρητικοί ζωγράφοι στο Σινά».

sina1

Οι κρητικές εικόνες που φυλάσσονται στη μονή Σινά είναι εντυπωσιακές τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα. Πολλές από αυτές είτε φέρουν την υπογραφή σημαντικών ζωγράφων της βενετοκρατούμενης Κρήτης είτε μπορούν με βεβαιότητα να τους αποδοθούν. Όμως οι πληροφορίες που τα έγγραφα της βενετοκρατούμενης Κρήτης προσφέρουν για την πλούσια αυτή καλλιτεχνική παραγωγή των κρητικών ζωγράφων για τη μονή Σινά, είναι περιορισμένες. Εντούτοις, υπάρχουν και αν αξιοποιηθούν σωστά, οδηγούν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης
της Ακαδημίας Αθηνών
Αναγνωστοπούλου 14, 106 73 Αθήνα, τηλ. 210-3664613, fax 210-3664647

e-mail: kevmt@academyofathens.gr

Ημερομηνία:
26/03/2019
Είδος Ανακοίνωσης:
Εκδηλώσεις
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο18-22 Μαρτίου: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Παιδείας στα Μέσα
Επόμενο άρθροΔύο μεγάλες εταιρείες συνεργάζονται υπέρ της ανακύκλωσης πλαστικού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ