Αρχική Περιβάλλον Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

0
raindrops 828954 960 720
Διαφήμιση

Παρά την σταδιακή υποχώρηση του ισχυρού κύματος της κακοκαιρία, τα κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους, από το πρωί η κακοκαιρία δημιουργεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές γραμμές με συνέπεια την ανακοίνωση απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο του Πειραιά, λόγω την συνεχής επιδείνωσης του καιρού ούτε τα πλοία προς Κρήτη αναχώρησαν χθες.

Κρίνεται απαραίτητο οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

kakokairia apagoreutiko

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη Λ. Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

Επιπλέον επεβλήθησαν περαιτέρω περιορισμοί που αφορούν:

– Στη διακοπή κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από την 6η χ.θ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θήβας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θήβα, στην περιοχή Μάνδρα. Η κίνηση των οχημάτων στη συγκεκριμένη διαδρομή διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

-Στη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας παρέμειναν και σήμερα τα σχολεία στους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου και στις Κυκλάδες στο Δήμο Σύρου

kakokairia paralia kymata

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός σήμερα Παρασκευή 15/2/2019 αναμένεται στο Αιγαίο και την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα με νεφώσεις και τοπικές βροχοπτώσεις, ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά αλλά και ημιορεινά χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά. Από το μεσημέρι βροχές αναμένονται στη Θράκη και τα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά.

Χιονοπτώσεις θα πλήξουν τα ανατολικά ορεινά και ημιορεινά σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι από 6 έως 8 μποφόρ, ενώ κατά τόπους θα αγγίξουν  και τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο, από 2 έως 5 μποφόρ, οι άνεμοι θα πνέουν με ανατολικές διευθύνσεις.

Το Σάββατο 16/2/2019 ο καιρός στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται με νεφώσεις και τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Σποραδικές καταιγίδες προβλέπεται να πλήξουν την Κρήτη και Δωδεκάνησα και

χιόνια στα ορεινά ημιορεινά της Κρήτης.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα υποχωρήσουν στα νότια της χώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια το πρωί αναμένεται να παρουσιαστούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις από 3 έως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 έως 7 μποφόρ και κατά τόπους 8.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ενώ το πρωί και κατά την διάρκεια της νύχτα προβλέπεται τοπικά παγετός, ο οποίος αναμένεται να ενταθεί στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

 

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση