Αρχική Ενέργεια Σε όλα πρωτοπόρος η Τήλος!

Σε όλα πρωτοπόρος η Τήλος!

0
Διαφήμιση

Ο πρώτος ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε ελληνικό νησί ολοκληρώθηκε με επιτυχία,  και συγκεκριμένα στο ακριτικό νησί της Τήλου, το μικρό νησί των Δωδεκανήσων, με τους 400 μόνιμους κατοίκους.

Αυτό γνωστοποίησε το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ), του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΠΑ.Δ.Α. αποτελούμενη από τους ερευνητές-Μηχανολόγους Μηχανικούς κ.κ. Χριστόπουλο Κων/νο και Γεώργιο Σπυρόπουλο ΕΔΙΠ του ΠΑ.Δ.Α

Ο αυτόνομος φωτοβολταϊκός (Φ/Β) σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει εγκατασταθεί στην οροφή δημοτικού κτιρίου του δήμου Τήλου

283960g tilos charger

Ακολούθως εγκαταστάθηκε σε κεντρικό σημείο του παραθαλάσσιου οικισμού Λιβάδια και το αντίστοιχο σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων χορηγία της εταιρείας “Schneider”.

Bildschirmfoto 2019 02 06 um 07.36.18

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και μέσα από τη διαδικασία του συμψηφισμού (net metering) η αναμενόμενη παραγωγή του Φ/Β σταθμού αναμένεται να  καλύψει αφενός τις ενεργειακές ανάγκες δύο ηλεκτρικών οχημάτων, αφετέρου να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών ηλεκτροφωτισμού του παραλιακού πεζόδρομου «Τάσος Αλιφέρης» του οικισμού αλλά και των ενεργειακών καταναλώσεων του συγκεκριμένου δημοτικού κτηρίου.

Να σημειωθεί ότι σύντομα η Τήλος θα είναι και το πρώτο νησί της χώρας μας που θα κατακτήσει την ενεργειακή του αυτάρκεια, με ένα συνδυασμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά 200 kW+ ανεμογεννήτρια 800 kW) – ισχύς που επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση τους θερινούς μήνες, κατά τους οποίους ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται λόγω του τουρισμού.

 

Σχετικά Άρθρα:

Διαφήμιση