Αρχική Ειδήσεις Κλείνουν τα σφαγεία σκύλων στη Σεούλ!

Κλείνουν τα σφαγεία σκύλων στη Σεούλ!

0
society
Διαφήμιση

Η παγκόσμια κατακραυγή, ο αγώνας των φιλοζωικών οργανώσεων και των πολιτών, μετά από χρόνια, τελικά έφερε αποτέλεσμα, καθώς ο δήμαρχος της Σεούλ, Ρark Won-soon, ανακοίνωσε πως εντός των προσεχών ημερών θα κλείσουν όλα τα σφαγεία σκύλων της περιοχής.

Η είδηση αυτή, σημαίνει πως, επιτέλους, η Νότια Κορέα ξεκινάει τον αγώνα για δίκαιη και ανθρώπινη μεταχείριση των σκύλων.

Ο Ρark Won-soon έχει δεσμευθεί να κλείσει όλα τα σφαγεία σκυλιών στην πόλη και προέβη στην ανακοίνωση το Σαββατοκύριακο μετά από προβολή μιας κινούμενης ταινίας που ονομάζεται Underdog.

Η αφηγηματική ταινία βλέπει τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά να βρίσκονται στη Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, την οποία παρακολούθησε και ο δήμαρχος της Σεούλ, ο οποίος και ανέφερε πως πήγε να δει την ταινία για να «βρει έναν τρόπο να αυξήσει το ποσοστό υιοθεσίας για τα αδέσποτα σκυλιά και να προωθήσει μια εκστρατεία που θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους».

Park Won soon

«Κάθε χρόνο, 8,500 σκύλοι εγκαταλείπονται στη Σεούλ και ένα τέταρτο από αυτούς θανατώνονται επειδή δεν έχουν υιοθετηθεί», ανέφερε στο ακροατήριο.

Αυτό έρχεται μετά το κλείσιμο ενός συγκροτήματος σφαγής σκύλων στο Taepyeong-dong της πόλης Seongnam, νότια της Σεούλ, όπου στεγάζονταν τουλάχιστον έξι σφαγεία. Η εγκατάσταση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές κρέατος σκυλιών για εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Wendy Higgins της HSI United Kingdom, (The Humane Society International), παρακολούθησε το κλείσιμο πέντε αγροκτημάτων κρέατος σκυλιών, δήλωσε ότι «αυτό είναι η αρχή του τέλους για το κρέας σκύλων στη Νότια Κορέα».

society 3

«Το κλείσιμο του σφαγείου σκύλου Taepyeong ήταν γεμάτο από μικτά συναισθήματα για την ομάδα μας, διότι από τη μία πλευρά ήταν συγκινητικό να παρακολουθούμε τις μπουλντόζες να διαλύουν την εγκατάσταση μαζί με όλο τον εξοπλισμό θανάτωσης που βρήκαμε μέσα.

Αλλά, από την άλλη, ήταν ανατριχιαστικά να περπατάς μέσα από έναν τέτοιο τρομερό χώρο θανάτου και ταλαιπωρίας και να σκέφτεσαι τα καημένα τα σκυλιά που έζησαν τις τελευταίες εφιαλτικές στιγμές τους εκεί.

Στην περιοχή κατεδάφισης υπάρχει μια πραγματική αίσθηση ενθουσιασμού, με τους κατοίκους να έρχονται να μας ευχαριστήσουν για την καταστροφή της εγκατάστασης γιατί εδώ και χρόνια άκουγαν τις κραυγές της οδύνης των σκυλιών κάθε πρωί.

Ελπίζουμε ότι αυτό είναι το πρώτο από πολλά άλλα τέτοια κλεισίματα σε ολόκληρη τη χώρα, και σίγουρα αρχίζει να φαίνεται σαν την αρχή του τέλους της βιομηχανίας κρέατος σκυλιών στη Νότια Κορέα», κατέληξε η Wendy Higgins.

1

Η δημοτικότητα κατανάλωσης κρέατος σκύλων μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς, ειδικά μεταξύ των νεότερων πολιτών της Νότιας Κορέας.

Ένας εκπρόσωπος του Σωματείου Καλής Διαβίωσης των Ζώων (CAWA), της ομάδας συνεργατών της HSI, που εδρεύει στο Πεκίνο, δήλωσε στο UNILAD ότι «η κατανάλωση σκυλιών είναι μια κακή συνήθεια μεταξύ ενός μικρού αριθμού ανθρώπων που ονομάζονται “κακοποιοί».

Ο Sean, ένας 34χρονος Κινέζος ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ζώων που εργάζεται με την HSI, περιγράφει το «θυμό και την απογοήτευσή του» για τη σκληρότητα.

«Μας λένε εραστές σκυλιών: ένας αρνητικός όρος στην Κίνα που σημαίνει «άνθρωποι που αγαπούν τα σκυλιά πάνω από τους ανθρώπους». Δεν το κάνουμε. Πιστεύουμε απλά ότι τα σκυλιά υποφέρουν από τα χέρια των ανθρώπων και αξίζουν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και συμπόνια.

Εν πάση περιπτώσει, προάγοντας την καλοσύνη στα ζώα βοηθά την ίδια στιγμή τους ανθρώπους, επειδή το να είσαι καλός με τα ζώα, βγάζει τον καλύτερο εαυτό και στους ανθρώπους και δημιουργεί μια πιο σταθερή κοινωνία», τόνισε ο Sean.

Η αρχή έγινε και τώρα περιμένουμε και η υπόλοιπη Νότια Κορέα να ακολουθήσει τα βήματα της Σεούλ.

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Καλτσά

Πηγές & Φωτογραφίες: Korean Times, UNILAB, Daily Mail

Διαφήμιση