Αρχική Περιβάλλον Επιδείνωση καιρού σε ολόκληρη την χώρα

Επιδείνωση καιρού σε ολόκληρη την χώρα

0
thunderstorm 3441687 960 720
Διαφήμιση

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίες προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς σε ολόκληρη την χώρα αναμένεται από την Τρίτη έως το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία να σημειώσει πτώση έως και έξι βαθμούς Κελσίου κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, με κατεύθυνση τα Βαλκάνια, φαίνεται ότι θα επηρεάσουν και την χώρα μας αυτή την εβδομάδα. Επιπλέον, χιονοπτώσεις προβλέπεται να σημειωθούν σε χαμηλά υψόμετρα ενώ ισχυροί άνεμοι θα πλήξουν το Αιγαίου τις επόμενες μέρες.

Για σήμερα Δευτέρα 11/2/2019 αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα στα δυτικά, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά την διάρκεια της νύχτα τα φαινόμενο θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και σταδιακά θα αγγίξουν και τα 7 μποφόρ. Μόνο για σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Τρίτη 12/2/2019 προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, τα βόρεια της χώρας καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αναμένονται να πλήξουν τα κεντρικά και βόρεια ορεινά της χώρας. Στα ανατολικά είναι πιθανόν τα φαινόμενα να ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως και 7 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και στο Αιγαίο θα αγγίξουν επίσης τα 7 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα αλλάξουν κατεύθυνση με βόρειες διευθύνσεις χωρίς να μειωθεί η έντασή τους. Παγετός προβλέπεται κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

 

ΠΗΓΗ: meteo.gr

Διαφήμιση