Αρχική Υγεία - Διατροφή Οι αγροτικές καλλιέργειες μετακομίζουν στις… πόλεις!

Οι αγροτικές καλλιέργειες μετακομίζουν στις… πόλεις!

0
1620
Διαφήμιση

Ένα νέο μοντέλο καλλιέργειας εξαπλώνεται με αργά αλλά σταθερά βήματα στις πόλεις αλλάζοντας τα δεδομένα στη γεωργία καθώς μετατρέπεται σταδιακά σε αστική γεωργία. Τι σημαίνει αυτό;

Ήδη, ξεκίνησε η καλλιέργεια σε στέγες, παλιά καταφύγια, σήραγγες και εγκαταλελειμμένα από ανθρώπινη δραστηριότητα πολεοδομικά κτίρια στην Μεγάλη Βρετανία οδηγώντας σε μια επανάσταση.

Ένα υπόγειο αγρόκτημα έχει «καταλάβει» τμήμα των καταφυγίων αεροπορικής επιδρομής του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου για σχεδόν πέντε χρόνια ο ιθύνων νους, Richard Ballard, ένας από τους ιδρυτές, σχεδιάζει να επεκταθεί στον υπόλοιπο χώρο. Η δραστηριότητά του αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα για το τι μέλλει γενέσθαι.

2333

Η αστική γεωργία είναι ένα συνηθισμένο θέμα ενδιαφέροντος σε μέρη όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου οι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής εξετάζουν αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο παγκόσμιο σύστημα διατροφής.

Υπάρχουν ήδη πολλά αστικά γεωργικά προγράμματα σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τις Κάτω Χώρες, που κυμαίνονται από την υδροπονία – τα αστικά ψάρια και τα φυτά – μέχρι την κάθετη καλλιέργεια, όπου τα φυτά καλλιεργούνται σε συστοιχίες, η μέθοδος υπόγειας καλλιέργειας.

Η υπόγεια καλλιέργεια προμηθεύει πολλών ειδών βότανα και φυτά για σαλάτα σε επιλεγμένα για την ώρα μαγαζιά στο Λονδίνο, με μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα την άμεση συγκομιδή και παράδοση εντός μιας ώρας!

1966

Επίσης, αποφεύγονται παράγοντες, όπως μόλυνση, ζωύφια, διάβρωση εδάφους, ασθένειες κ.α.

 

Διαφήμιση