Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιά στην Νέα Ζηλανδία

Πυρκαγιά στην Νέα Ζηλανδία

0
wildfire 1105209 960 720
Διαφήμιση

Τεράστιες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν πριν περίπου μία βδομάδα στην Νέα Ζηλανδία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Μάλιστα, την Τετάρτη οι αρχές κήρυξαν το βόρειο τμήμα του Νότιου Νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ περίπου 3.000 κάτοικοι της πόλης Γουέικφιλντ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το Σάββατο καθώς η φωτιά πλησίασε τις κατοικημένες περιοχές σε απόσταση δύο χλμ

Η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η κατάσταση να μην αλλάξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Μέχρι τώρα, η φωτιά έχει καταστρέψει περισσότερα από 23.000 στρέμματα, χωρίς ευτυχώς να έχουν σημειωθεί θύματα. Σύμφωνα με τον Τζον Σάτον, αξιωματούχο της πυροσβεστικής, παρά  τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται και την βελτίωση των συνθηκών, καθώς οι κάτοικοι κατάφεραν να επιστρέψουν στις εστίες τους, δεν είναι ακόμα ασφαλές ώστε να κριθεί ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο Ρότζερ Μπέιλ, τοπικός αξιωματούχος της Πολιτικής Προστασίες, τόνισε ότι οι κάτοικοι του Γουέικφιλντ μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, η περιοχή ωστόσο παραμένει υπό παρακολούθηση, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για τυχόν επιδείνωση των συνθηκών και εκ νέου εγκατάλειψη της περιοχής.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η πυρκαγιά δείχνει να είναι αποτέλεσμα ατυχήματος, ενώ ταυτόχρονα δύο μικρότερες πυρκαγιές μαίνονται ακόμα, οι οποίες προκλήθηκαν από εμπρησμό. Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κινητοποιήθηκαν 155 πυροσβέστες, 23 ελικόπτερα και 3 αεροπλάνα. Για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νέα Ζηλανδίας, η πυρκαγιά χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη που έχει σημειωθεί τα τελευταία 50 χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Guardian

Διαφήμιση