Αρχική Περιβάλλον ΕΕ: Στο αρχείο οι υποθέσεις με Παμβώτιδα και Σχινιά

ΕΕ: Στο αρχείο οι υποθέσεις με Παμβώτιδα και Σχινιά

0
λίμνης Παμβώτιδα
Διαφήμιση

Έκλεισαν οριστικά οι υποθέσεις  EU Pilot 6056 /14 και EU Pilot 5712/2013 που αφορούσαν ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποβάθμιση της λίμνης Παμβώτιδας και της περιοχής Σχινιά αντίστοιχα. Με τις αποφάσεις αυτές τίθενται στο αρχείο σημαντικές εκκρεμότητες της Ελλάδας έναντι της Κομισιόν  σχετικά με τη διαχείριση  Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας μας.

Για την Παμβώτιδα

Σχετικά με την EU Pilot 6056 /14  που αφορούσε σε ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε), σχετικά με την προστασία της περιοχής και την έκδοση σχετικού Π.Δ, καθώς και για το αν εξετάζεται η κατασκευή νέου στίβου θαλάσσιου σκι στην περιοχή, το ΥΠΕΝ απέστειλε σχετική επιστολή στην οποία ανέφερε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, έχει συνταχθεί σχέδιο Π.Δ για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας, το οποίο βρίσκεται σε τελική επεξεργασία, έπειτα από τη διαδικασία διαβούλευσης.

Επίσης, το ΥΠΕΝ ενημέρωσε ότι προκειμένου να μελετηθεί με ορθό διοικητικό και επιστημονικό τρόπο η διαχείριση και προστασία ενός τόσο σημαντικού οικοσυστήματος, η περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας, εντάχθηκε στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ (2014-2020), στο πρόγραμμα εκπόνησης Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων και Σχεδίων Διαχείρισης για όλες τις περιοχές του δικτύου Natura 2000. Μετά από την εν λόγω επιστολή, η συγκεκριμένη υπόθεση EU PILOT έκλεισε.

Για τον Σχινιά

Μαζί με την υπόθεση της λίμνης Παμβώτιδας έκλεισε και η υπόθεση του Σχινιά λόγω του γεγονότος ότι το 2018 ολοκληρώθηκε το γκρέμισμα των ταβερνών που υπήρχαν εντός της προστατευόμενης περιοχής του Σχινιά.

sxinias

Σημειώνεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια το ΥΠΕΝ έχει κλείσει πολλές εκκρεμείς υποθέσεις EU-PILOT κατά της χώρας μας με αποτέλεσμα η Ελλάδα σήμερα να έχει περιορίσει ή εξαλείψει την καταβολή  προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη μη συμμόρφωσή της στην ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here