Αρχική Ενέργεια Ε.Ε: Οι κανόνες φυσικού αερίου θα ισχύουν για όλους

Ε.Ε: Οι κανόνες φυσικού αερίου θα ισχύουν για όλους

0
φυσικού αερίου
Διαφήμιση

Οι κανόνες που διέπουν την εσωτερική αγορά φυσικού αερίου της ΕΕ θα ισχύουν στο μέλλον και στους αγωγούς αερίου προς και από τρίτες χώρες.

Η ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τροποποίηση της λεγόμενης οδηγίας για το φυσικό αέριο. Η συμφωνία θα υποβληθεί τώρα στους αντιπροσώπους των κρατών μελών στο Συμβούλιο για έγκριση.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που καταλήξαμε σε συμφωνία τόσο γρήγορα. Συμπληρώνει ένα κενό στο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ στον ενεργειακό τομέα και θα διασφαλίσει ότι οι κανόνες της Ενεργειακής Ένωσης εφαρμόζονται με συνέπεια σε ολόκληρη την ΕΕ, δήλωσε ο Anton Anton, Υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας

Στόχος της προτεινόμενης τροποποίησης της οδηγίας για το φυσικό αέριο είναι να εξασφαλιστεί ότι οι κανόνες που διέπουν την εσωτερική αγορά αερίου της ΕΕ ισχύουν για τις γραμμές μεταφοράς φυσικού αερίου μεταξύ ενός κράτους μέλους και μιας τρίτης χώρας.

Αυτό θα καταστήσει το νομικό πλαίσιο της ΕΕ πιο συνεκτικό, θα ενισχύσει τη διαφάνεια και θα εξασφαλίσει ασφάλεια δικαίου τόσο για τους επενδυτές στην υποδομή φυσικού αερίου όσο και για τους χρήστες του δικτύου.

Διαφήμιση