Αρχική Ενέργεια Δόθηκε η άδεια εγκατάστασης για τον IGB

Δόθηκε η άδεια εγκατάστασης για τον IGB

0
φυσικό αέριο
Διαφήμιση

Την άδεια εγκατάστασης για το ελληνικό τμήμα του Έργου του Διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) χορήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου 2019, με την υπ ‘αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΥΔΡ/11425/289 Απόφαση.

Η Απόφαση, μάλιστα, αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΠΑ, η Άδεια Εγκατάστασης αποτελεί ορόσημο, μετά την ήδη εκδοθείσα Απόφαση για την Εγκατάσταση και Διαδρομή στην Ελλάδα, καθώς και την αντίστοιχη ‘Άδεια Κατασκευής που εκδόθηκε στη Βουλγαρία το 2017.

ενεργειακών σχεδίων

Το προαπαιτούμενο και τα επόμενα στάδια

Αλλωστε, η Απόφαση για την Άδεια Εγκατάστασης αποτελεί προαπαιτούμενο για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αγωγού στην Ελλάδα και έρχεται σε συνέχεια της απόκτησης των αναγκαίων χώρων για την κατασκευή του Μετρητικού Σταθμού στην περιοχή της Κομοτηνής.

Η Άδεια για το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ), η οποία αναμένεται να εκδοθεί από την Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αποτελεί το τελευταίο αδειοδοτικό βήμα πριν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αγωγού.

Να σημειωθεί ότι ότι η ΔΕΠΑ Α.Ε. συμμετέχει στην εταιρεία ICGB AD, η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη του Έργου IGB, μέσω της θυγατρικής της Εταιρίας ΥΑΦΑ Ποσειδών Α.Ε., όπου η ΔΕΠΑ συμμετέχει ισομερώς με την Ιταλική Edison.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here