Αρχική Τουρισμός Αύξηση κατά 20% των τουριστών από τις αγορές BENELUX το 2018

Αύξηση κατά 20% των τουριστών από τις αγορές BENELUX το 2018

0
Akropoli διαμορφωμένη
Διαφήμιση

Το 2018, αναμφισβήτητα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τουριστικό για την Ελλάδα, καθώς υπήρξε αύξηση του τουριστικού ρεύματος από όλες σχεδόν τις αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου Τουρισμού επιτευχθεί αύξηση του τουριστικού ρεύματος κατά 20% από τις αγορές του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, με περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες να επιλέγουν τη χώρα μας το 2018.

Η Ελλάδα είναι ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός των Βέλγων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, και ξεπέρασαν τις 530.000 το 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων του Βελγίου. Ο αριθμός των αφίξεων των Βέλγων τουριστών στην χώρα μας άγγιξε ρεκόρ δεκαετίας.

SalonDeVacances1
Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, με την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Κώστα Αντωνιαδη και την πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο, κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη

Η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής του Υπουργείου και των στρατηγικών ενεργειών της Υπουργού, που δημιούργησε αυξημένη τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, καθώς:

  • Προχώρησε σε κεντρικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς ομίλους για την αύξηση των τουριστικών πακέτων σταθερά κάθε χρόνο
  • Διεκδίκησε και πέτυχε μέσα από διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες τη σημαντική ενίσχυση της συνδεσιμότητας με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες απευθείας πτήσεις από τα 4 αεροδρόμια του Βελγίου όχι μόνο προς την Αθήνα αλλά και τα περιφερειακά αεροδρόμια.
  • Και ο ΕΟΤ υλοποίησε στοχευμένη τουριστική προώθηση και προβολή στις αγορές της Benelux.

Η υπουργός συμμετείχε στην έκθεση Salon des Vacances στις Βρυξέλλες, με στόχο τη διατήρηση της θετικής δυναμικής του ελληνικού τουρισμού το 2019. Συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο Ένωσης Βελγικών Πρακτόρων, ΑΒΤΟ, και ιδιοκτήτη του BT Tours κ. Jean-LucHans, το διευθυντή μάρκετινγκ του μεγαλύτερου για την Ελλάδα στην Ολλανδία ταξιδιωτικού Ομίλου Sunweb, κ. Hugovan Drie, τον εκπρόσωπο της ExclusiveDestinations για τον τουρισμό πολυτελείας, κ. MarcvanZeveren, το γενικό διευθυντή της Thomas Cook Βελγίου, κ. Jan Dekeyser, την εκπρόσωπο της TUIfly, κα Sarah Saucin, και την ιδιοκτήτρια του βελγικού ταξιδιωτικού ομίλου που εξειδικεύεται στην Ελλάδα, Essential Greece, κα Martine Dewispelaere. Στις συναντήσεις συμμετείχε και η Προϊσταμένη του ΕΟΤ στις αγορές BENELUX, κα Ελένη Σκαρβέλη.

Ο ΕΟΤ έχει δυναμική παρουσία στην έκθεση με περίπτερο 200 τ.μ. και με συμμετοχή αριθμού ρεκόρ συνεκθετών, τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, τους Δήμους Κω και Βόλου, την ΠΡΟ-ΤΟΥΡ (Ρόδος), τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κάμπινγκ και τουριστικές επιχειρήσεις.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση της Θάσου ως τιμώμενου προορισμού, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου για την προώθηση λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών, την ανάδειξη των θεματικών τουριστικών προϊόντων και την προβολή της πτήσης Βρυξελλών- Καβάλας μέσω της TUI fly για το άνοιγμα του προορισμού της Θάσου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου, η Πρέσβης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Κώστας Αντωνιάδης που χαιρέτισε την παρουσίαση του προορισμού.

SalonDeVacances2
Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στο ελληνικό περίπτερο στην Salon de Vacances με τα στελέχη και την ομάδα του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες.

 

Σχετικά Άρθρα:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here