Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Αυξήθηκαν οι Ρώσοι τουρίστες το 2018 -Διψήφια αύξηση των κρατήσεων το 2019

Αυξήθηκαν οι Ρώσοι τουρίστες το 2018 -Διψήφια αύξηση των κρατήσεων το 2019

0
russia turist
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, το 2018, οι Ρώσοι που αφίχθησαν στην Ελλάδα αεροπορικώς ανήλθαν σε 850.000 σημειώνοντας αύξηση 1% σε σχέση με το 2017 και μάλιστα, οι αφίξεις τους στο αεροδρόμιο Αθηνών αυξήθηκαν κατά 45%, αγγίζοντας τις 150.000.

Ο οργανωμένος τουρισμός παραμένει το πιο σημαντικό κομμάτι της ρωσικής αγοράς για την Ελλάδα, με τον ΕΟΤ να υπογραμμίζει, ότι για το 2019 στόχος είναι οι διαφημιστικές και μάρκετινγκ καμπάνιες στη Ρωσία σε συνεργασία με κορυφαίους τουρ οπερέιτορ, η διοργάνωση workshop και άλλων εκδηλώσεων που θα προωθούν το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Η Ελλάδα είναι συστηματικά στην 5η θέση της κατάταξης των δημοφιλέστερων προορισμών διακοπών για τους Ρώσους το καλοκαίρι, ενώ όλο και περισσότεροι κατευθύνονται σε προορισμούς της ενδοχώρας, όπως η Αθηναϊκή Ριβιέρα, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Πελοπόννησος.

Επιπλέον, καταγράφεται αύξηση της ζήτησης για ξεναγήσεις και πολιτιστικό τουρισμό στην Ελλάδα, όπως και για θρησκευτικό τουρισμό.

Διψήφια αύξηση για τις κρατήσεις στην Ελλάδα

Οι προκρατήσεις των Ρώσων για την Ελλάδα σημειώνουν διψήφια αύξηση, από 10 έως 50%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι Ρώσοι τουρίστες προσπαθούν να αγοράσουν νωρίς, πακέτα διακοπών για την Ελλάδα, όπως επισημαίνεται από την Ένωση Ρώσων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ATOR.

Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, η έγκαιρη κράτηση για τη χώρα μας ξεπερνά το χρονοδιάγραμμα του περασμένου έτους. Η αύξηση των πωλήσεων μάλιστα έχει σημειώσει αύξηση από 10% έως 50%.

Έτσι, τον Ιανουάριο, η αύξηση των κρατήσεων για εκδρομές στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2019 στη Mouzenidis Travel, ανήλθε σε 60% σε ετήσια βάση, από τον ταξιδιωτικό πράκτορα Intourist 20 έως 30%, από τον Biblio-Globus 10-15%Τα ελληνικά νησιά της Κρήτης και της Ρόδου έχουν την υψηλότερη ζήτηση, αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες εταιρείες.

Σημειώνεται, ότι οι πρόωρες κρατήσεις αποφέρουν ένα όφελος της τάξης του 10-12% στους Ρώσους. Ακόμη, οι tour operators επισημαίνουν, ότι για το 2019 η τιμή των ξενοδοχείων για διανυκτέρευση αυξήθηκε από το 3% έως 8%.

 

 

Διαφήμιση