Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. WIND: Καμία μερίδα φαγητού χαμένη

WIND: Καμία μερίδα φαγητού χαμένη

0
 DSC0827
Διαφήμιση

Το σπουδαίο φιλανθρωπικό της έργο συνεχίζει η Wind μέσω της στήριξης της εθελοντικής ομάδας της εταιρείας, η οποία σε συνεργασία με την ΜΚΟ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» παρέδωσε 453 αξιοποιήσιμα κιλά φρέσκων φρούτων και λαχανικών  στο Άσυλο Ανιάτων.

Στην υπαίθρια λαϊκή αγορά της περιοχής Πανόρμου βρέθηκε το Σάββατο ομάδα εθελοντών της WIND Ελλάς και σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ μέσα σε μόλις δύο ώρες συνέλεξε εκατοντάδες κιλά από φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Από αυτά τα 453 κιλά ήταν πλήρως αξιοποιήσιμα, με σκοπό να μοιραστούν σε ομάδες ανθρώπων από το Άσυλο Ανιάτων που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια.

 DSC0774

Η ομάδα εθελοντών της WIND θέλησε με τη δράση αυτή να στείλει το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται πολύς προσωπικός χρόνος για να μπορέσεις να προσφέρεις στον συνάνθρωπο και στο κοινό καλό. Χρειάζεται μόνο συλλογική προσπάθεια. Και αυτό αποδεικνύεται από την συνεργασία των πωλητών της αγοράς που πρώτοι εκείνοι χαρακτηρίζονται ως εθελοντές καθώς δίνουν απλόχερα τα προϊόντα τους για καλό σκοπό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2018 πάνω από 128 τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών προσφέρθηκαν από 23 διαφορετικές λαϊκές αγορές στο ΜΠΟΡΟΥΜΕ μέσω του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή».

 DSC0897

Ο εθελοντισμός αποτελεί μέρος του ΕυWIND, ένα πρόγραμμα υγείας και ευεξίας της εταιρείας που περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων (αθλητικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές) και μέχρι σήμερα μετρά πάνω από 700 συμμετέχοντες.

Η ενεργή συμμετοχή στη δράση του ΜΠΟΡΟΥΜΕ είχε στόχο να εμπνεύσει ακόμα περισσότερο τον εθελοντισμό, αξία που διαπνέει το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών δράσεων της εταιρείας σε επίπεδο Εταιρικής Υπευθυνότητας και ενισχύει τη διάδοση του μηνύματος της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

 DSC0967

Να σημειωθεί ότι η ΜΚΟ «Μπορούμε» είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», καθημερινά, σώζει φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και το προσφέρει, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζει επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαφήμιση