Αρχική Περιβάλλον Βρυξέλλες: 70.000 διαδηλωτές απαιτούν δράση για το κλίμα

Βρυξέλλες: 70.000 διαδηλωτές απαιτούν δράση για το κλίμα

0
A
Διαφήμιση

Με κεντρικό αίτημα να αυξήσουν οι κυβερνήσεις τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, περίπου 70.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βελγίου, χθες Κυριακή, (27/01).

1

Υπό το γενικό σύνθημα «Πορεία για το Κλίμα» οι διαδηλωτές απηύθυναν έκκληση για την προώθηση φιλόδοξων και κοινωνικά υπεύθυνων μέτρων με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

2

Η εκδήλωση περιγράφηκε ως η μεγαλύτερη πορεία του Βελγίου, με την αστυνομία να υπολογίζει ελαφρώς μεγαλύτερα πλήθη από μια παρόμοια τον περασμένο μήνα. Τα τρένα, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ασφηκτικά γεμάτα, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην φτάσουν στην πορεία εγκαίρως.

3

Η πρώτη μαζική συγκέντρωση για αυτόν τον σκοπό έγινε στις Βρυξέλλες στις 2 Δεκεμβρίου. Ακολουθήθηκε από αρκετές παρόμοιες διαδηλώσεις έκτοτε, με τους φοιτητές και τους μαθητές, να επιλέγουν να απουσιάσουν από τα μαθήματα για να συμμετάσχουν.

Οι επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις στο Βέλγιο εγγράφονται στο πλαίσιο μιας διεθνούς πρωτοβουλίας η οποία αυτοαποκαλείται «Παρασκευές για το Μέλλον».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA, katu

Διαφήμιση