Αρχική Καταστροφές Σ. Φάμελλος: Ανυπόστατα τα περί τοξικού κινδύνου στο Μάτι

Σ. Φάμελλος: Ανυπόστατα τα περί τοξικού κινδύνου στο Μάτι

0
Μάτι
Διαφήμιση

Με παρέμβαση του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος χαρακτηρίζει ανυπόστατα, ψευδή και ανακριβή τα δημοσιεύματα περί τοξικής βόμβας στο Μάτι και παραθέτει δηλώσεις επιστημόνων που συνηγορούν υπέρ των θέσεών του.

Χαρακτηριστικά στο facebook ανάρτησε το εξής: «Όπως έχω ανακοινώσει ήδη τα δημοσιεύματα για τους ρύπους στο Μάτι είναι απολύτως ανακριβή, ανυπόστατα και έχουν στόχο τη δημιουργία ανησυχίας στους πολίτες και δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων.
Παράλληλα με τα δημόσια ερευνητικά κέντρα υπάρχει και δήλωση των ερευνητών του δημοσιευματος, Σαρηγιαννη ΑΠΘ και Κουρετα Ελληνικής εταιρίας Τοξικολογίας, όπου δηλώνουν ότι η κατάσταση φαίνεται ότι δεν εμπνέει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Σε πλήρη αντίθεση βέβαια με τα ψευδή δημοσιεύματα.»

Νωρίτερα, είχε δημοσιεύσει το κάτωθι: «Κυκλοφορούν σήμερα ανυπόστατα δημοσιεύματα για την κατάσταση Περιβάλλοντος και για υπερβάσεις επικίνδυνων ρύπων στο Μάτι, στα πυρόπληκτα της Ανατολικής Αττικής.
Οι περιβαλλοντικοι παράμετροι στην περιοχή καταγράφονται από πιστοποιημενα εθνικά ερευνητικά ιδρύματα (Δημόκριτος, Αστεροσκοπειο, ΕΛΚΕΘΕ) Παρακολουθούμε την κατάσταση στην περιοχή, ιδιαίτερα όσον αφορά σε επικίνδυνους και τοξικους ρύπους, και δεν χρειάζεται ανησυχία. Δυστυχώς για λόγους που μπορεί να είναι επικοινωνιακοι ή πολιτικοί, παραποιουνται επιστημονικά δεδομένα, χωρίς να αποκλείω την πιθανότητα κάποιοι επιστήμονες μπροστά στο μικρόφωνο να κάνουν πολιτική.
Θα υπάρξει θεσμική και αξιόπιστα επιστημονική ενημέρωση σήμερα ή αύριο».

 

 

Διαφήμιση