Αρχική Διάστημα Σπόρος… βλάστησε στο φεγγάρι!

Σπόρος… βλάστησε στο φεγγάρι!

0
Σελήνη
Διαφήμιση

Αίσθηση έχει προκαλέσει παγκοσμίως η είδηση ότι ένας από τους σπόρους βαμβακιού που μεταφέρθηκαν στο φεγγάρι από την κινεζική αποστολή Chang’e-4 βλάστησε!

Αυτό ανακοίνωσαν οι Κινέζοι επιστήμονες που διενεργούν το πείραμα της μίνι βιόσφαιρας.

Η αποστολή Chang’e-4 μετέφερε σπόρους από βαμβάκι, πατάτες και άλλα φυτά, προκειμένου να δημιουργήσει μια απλή μίνι βιόσφαιρα, σύμφωνα με την ομάδα, της οποίας επικεφαλής είναι επιστήμονες από το πανεπιστημίου Τσονγκίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα.

Η δυνατότητα καλλιέργειας φυτών είναι εξαιρετικά σημαντική και το επίτευγμα αυτό τεράστιο για τις διαστημικές αποστολές μακράς διάρκειας, όπως μια αποστολή στον Άρη που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δυόμιση χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως οι αστροναύτες θα μπορούν να καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμα στο διάστημα, ελαττώνοντας την ανάγκη επιστροφής στη Γη για ανεφοδιασμό.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι επιχειρούν πειράματα βιολογικής ανάπτυξης στην επιφάνεια της σελήνης», δήλωσε ο επικεφαλής του πειράματος Xie Gengxin.

Να σημειωθεί ότι τα φυτά βρίσκονται σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο σκάφος. Στόχος είναι, μέσω των καλλιεργειών, να δημιουργηθεί μια μικρή βιόσφαιρα, ένα τεχνητό, αυτοσυντηρούμενο περιβάλλον.

Η People’s Daily, το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ανέβασε στο Twitter τη φωτογραφία του σπόρου που είχε βλαστήσει αναφέροντας πως αποτελεί «την ολοκλήρωση του πρώτου βιολογικού πειράματος της ανθρωπότητας στο φεγγάρι».

Πηγές: theguardian, cnbc

Διαφήμιση