Αρχική Περιβάλλον “Παγωμένη Βροχή” στη Β. Ελλάδα

“Παγωμένη Βροχή” στη Β. Ελλάδα

0
rain
Διαφήμιση

Πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα έχει φέρει η κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα. Τόσο στην Μακεδονία όσο και στην Θεσσαλία εμφανίζεται το φαινόμενο της παγωμένης βροχής , ενώ και στην Δυτική Ελλάδα σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), οι θερμές αέριες μάζες πάνω από τις πολύ ψυχρές επιφάνειες, οδηγούν στη δημιουργία της παγωμένης βροχής, καθώς οι σταγόνες παγώνουν μόλις έρθουν σε επαφή με το έδαφος. Κατά συνέπεια, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές είναι εξαιρετικά χαμηλή και προκαλείτε συσσώρευση πάγου ακόμα και σε περιοχές που δεν έχουν σημειωθεί ισχυρές χιονοπτώσεις.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται για σήμερα Πέμπτη 10/1/2019 κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις επίσης, προβλέπεται να πλήξουν τα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες τη νύχτα θα υποχωρήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα πελάγη έως 8-9 μποφόρ, στο Αιγαίο μπορεί να αγγίξουν και τα 10 μποφόρ με εξασθένιση κατά το απόγευμα. Άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά προβλέπεται παγετός.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΜΥ

Διαφήμιση