Αρχική Επιστήμη Νέα μέθοδος εγκυμοσύνης με εξωσωματική σε Ελληνίδα

Νέα μέθοδος εγκυμοσύνης με εξωσωματική σε Ελληνίδα

0
εγκυμοσύνης
Διαφήμιση

Η πρώτη εγκυμοσύνη με εφαρμογή της μεθόδου Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου σε Ελληνίδα είναι γεγονός! Η μέθοδος αυτή επιτρέπει την αποκατάσταση των λειτουργιών των ωαρίων διατηρώντας τα γενετικά τους χαρακτηριστικά αναλλοίωτα.

Κατά αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους ειδικούς να αντιμετωπίσουν προβλήματα γυναικών που πάσχουν από σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις ή γυναικών με υπογονιμότητα και επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης που οφείλονται σε μιτοχονδριακές δυσλειτουργίες.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life η οποία και διοργάνωσε το 2ο Επιστημονικό της Συμπόσιο στο Μέγαρο Μουσικής από τις 10 έως τις 12 Ιανουαρίου 2019, με κεντρικό θέμα τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς και της χειρουργικής αντιμετώπισης συχνών γυναικολογικών παθήσεων.

«Η μέθοδος της μεταφοράς της μητρικής ατράκτου, με την οποία για πρώτη φορά επιτεύχθηκε εγκυμοσύνη στην Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει τομή για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή“, ανακοίνωσαν τα μέλη του ΔΣ του φορέα στο συμπόσιο.

Διαφήμιση