Αρχική Ειδήσεις Ιταλία: Αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων σημαίνει 6.000 ευρώ

Ιταλία: Αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων σημαίνει 6.000 ευρώ

0
Italy Flag
Διαφήμιση

Έως και 6.000 ευρώ θα προσφέρει επιδότηση η Ιταλία στους δυνητικούς πελάτες που σκέφτονται να αγοράσουν καινούρια αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών ρύπων, ενώ θα επιβάλει φόρους για την αγορά μεγαλύτερων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Τα μέτρα έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019 και πιθανόν τους επόμενους μήνες θα αλλάξουν οι κανόνες της αγοράς.

Άνθρωποι της αυτοκίνησης, ωστόσο, προειδοποιούν ότι η αύξηση του φόρου μπορεί να βλάψει όχι μόνο τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ ενδεχόμενα να κοστίσει θέσεις εργασίας.

Οι φόροι που προτείνονται για τα αυτοκίνητα που κινούνται με παραδοσιακά καύσιμα δεν θα ισχύουν για τα μικρά οικογενειακά αυτοκίνητα, αλλά μόνο για τα μεγαλύτερα οχήματα.

Παράλληλα, θα επιβληθεί φόρος 1.100 ευρώ σε νέα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που παράγουν ρύπους 161-175 γραμμάρια εκπομπών CO2 ανά χιλιόμετρο, ενώ θα αυξηθεί στα 1.600 ευρώ για εκπομπές 176-200γρ/χλμ και σε 2.000 ευρώ για εκπομπές 201-250γρ/χλμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈρχεται η «Σοφία» με δριμύ ψύχος!
Επόμενο άρθροEnergean: Νέο συμβόλαιο στο Ισραήλ