Αρχική Ενέργεια Energean: Νέο συμβόλαιο στο Ισραήλ

Energean: Νέο συμβόλαιο στο Ισραήλ

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
fpso ipm

Νέο συμβόλαιο υπέγραψε η Energean στο Ισραήλ. Αφορά πώληση στον ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρισμού I.P.M. Beer Tuvia Ltd. (IPM), 5,5 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου (Gas Sales and Purchase Agreement- GSPA) για χρονικό διάστημα 19 ετών, αρχής γενομένης από το 2024,  συνολικής αξίας περίπου 900 εκατ. δολαρίων.

Με την υπογραφή του νέου συμβολαίου, η Energean έχει πλέον συμβολαιοποιήσει ετήσιες ποσότητες 4,6 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από την Πλωτή Μονάδα Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) στα θαλάσσια οικόπεδα Karish και Tanin στο Ισραήλ, αποκτώντας μερίδιο άνω του 40% της σημερινής εγχώριας ζήτησης φυσικού αερίου.

Παραπέρα, στόχος της εταιρείας, όπως σημειώνεται αρμοδίως,  είναι η διάθεση της επιπλέον ετήσιας δυναμικότητας 3,4 δισεκ. κυβικών μέτρων του FPSO μεσοπρόθεσμα, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά της μεγέθη.

Στόχος οι νέοι πελάτες

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή του νέου συμβολαίου, ενόψει των αποτελεσμάτων του γεωτρητικού προγράμματος του 2019, καταδεικνύει όχι μόνο την ελκυστικότητα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση αερίου από το FPSO της Energean, δεδομένα που μάς επιτρέπουν να στοχεύουμε σε νέους πελάτες».

Πρόσθεσε: «Τα μελλοντικά μας συμβόλαια θα έχουν ως στόχο τόσο την αυξανόμενη αγορά του Ισραήλ όσο και τις εξαγωγές σε περιφερειακές αγορές, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους μετόχους αλλά και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της Energean».

Τέσσερις προγραμματισμένες  γεωτρήσεις

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το συμβόλαιο με την IPM υπόκειται στη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων καθώς και στα αποτελέσματα του γεωτρητικού προγράμματος της νέας χρονιάς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά την εκτέλεση τεσσάρων γεωτρήσεων στο Ισραήλ και ξεκινά με τη γεώτρηση στο Karish North τον Μάρτιο, όπου στόχος είναι 36,8 δισεκ. κυβικά μέτρα (1,3 τρισεκ. κυβικά πόδια) φυσικού αερίου, με 69% γεωλογικές πιθανότητες επιτυχίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here