Αρχική Επιλεγμένα Εθελοντές σώζουν εγκλωβισμένα πουλιά στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς

Εθελοντές σώζουν εγκλωβισμένα πουλιά στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς

0
λίμνη της Καστοριάς

Στη λίμνη της Καστοριάς, που πάγωσε από το δριμύ ψύχος, της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, πουλιά εγκλωβίστηκαν στα νερά.

«Ήδη έχουμε σώσει 17 μεγάλα πουλιά, όπως κύκνους, πελεκάνους και ερωδιούς, που κάθονται μέσα στο νερό τη νύχτα, αλλά όταν αυτό παγώνει, τα πόδια τους εγκλωβίζονται και δεν μπορούν να κινηθούν» εξηγεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος.

Επίσης, και άλλα υδρόβια πουλιά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην λίμνη Καστοριάς όπου ξεχειμωνιάζουν, καθώς τα υγρά τους πόδια «κολλάνε» πάνω στον πάγο και κινδυνεύουν από ασιτία ή ακόμη και από σαρκοφάγα ζώα που ψάχνουν τροφή, καθώς πρόσφατα εθεάθη να τριγυρνάει πάνω στην λίμνη ένας λύκος.

«Έχουμε σώσει πολλές φαλαρίδες, νερόκοτες και πάπιες που ήταν υποσιτισμένες ενώ κάποια πουλιά που είναι εμφανώς εξαντλημένα, τα κρατάμε μερικές μέρες στον σταθμό περίθαλψης» λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο οι εθελοντές προσεγγίζουν τα φτερωτά ζώα πάνω στην λίμνη.

«Αν είναι κοντά στην ακτή, είναι σχετικά εύκολο αν και πάλι παραμένει επικίνδυνο. Αν είναι πιο μέσα στη λίμνη, χρησιμοποιούμε φουσκωτά στρώματα… θαλάσσης για να προστατευθούμε σε περίπτωση που σπάσει ο πάγος και βρεθούμε στο νερό».

Πηγή: ΑΜΠΕ / Φωτογραφίες: ΑΜΠΕ,  Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here