Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Εταιρεία αποσύρει τα πλαστικά καλαμάκια από τα προϊόντα της

Εταιρεία αποσύρει τα πλαστικά καλαμάκια από τα προϊόντα της

0
πλαστικά καλαμάκια
Διαφήμιση

Την επίσπευση του προγράμματος να καταργήσει σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τα σκληρά πλαστικά από τα προϊόντα της, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου χρήσης καθαρά ανακυκλώσιμων και επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών στα προϊόντα της έως το 2025 ανακοίνωσε εκ νέου η Nestlé

Τα σχέδια της Nestlé γύρω από την πλαστική ρύπανση και τα εναλλακτικά υλικά βρίσκονται υπό συζήτηση εδώ και καιρό, ακολουθώντας άλλες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του τομέα τώρα.

Η εταιρεία τροφίμων και ποτών ανακοίνωσε αρχικά τα σχέδιά της να χρησιμοποιήσει 100% ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά μέχρι το 2025 τον Απρίλιο του περασμένου έτους, και στη συνέχεια ξεκίνησε τα πρώτα βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Αρχικά, τον Δεκέμβριο του 2018, ανακοίνωσε σχέδια για ένα Ινστιτούτο Επιστημών Συσκευασίας για την έρευνα και ανάπτυξη εναλλακτικών υλικών. Τώρα, ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο και μετά, τα πλαστικά καλαμάκια θα εξαλειφθούν από όλα τα προϊόντα της Nestlé και θα αντικατασταθούν από εναλλακτικά υλικά όπως το χαρτί, ενώ νέα σχέδια συσκευασίας θα αναπτυχθούν για να μειώσουν την ποσότητα απορριμμάτων. Δημοφιλή προϊόντα, όπως το Nesquik και τα Smarties θα κυκλοφορήσουν επίσης σταδιακά χωρίς πλαστικά σε διάφορες χώρες από το 2019.

Η εταιρεία σημειώνει ότι η ανακύκλωση ακόμη και σε ποσοστό 100% δεν αρκεί για να επιλύσει το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στο σύνολό της. Ως εκ τούτου, σχεδιάζει άλλα έργα για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μαρκ Σνάιντερ.

Διαβάστε ακόμα:

Nestlé: Στόχος η ανακύκλωση όλων των πλαστικών συσκευασιών έως το 2025

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση