Αρχική Ανακύκλωση Nestlé: Στόχος η ανακύκλωση όλων των πλαστικών συσκευασιών έως το 2025

Nestlé: Στόχος η ανακύκλωση όλων των πλαστικών συσκευασιών έως το 2025

0
Διαφήμιση

Την ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση όλων των συσκευασιών των προϊόντων της, ακόμα και των πλαστικών, έως το 2025 θα επιδιώξει η Nestlé. Η εταιρεία εκτιμά πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση της συσκευασίας στο περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Nestlé επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • την εξάλειψη των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών συσκευασιών,
  • την ενθάρρυνση της χρήσης πλαστικών που να επιτρέπουν υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης
  • την εξάλειψη ή τον επαναπροσδιορισμό των πολύπλοκων υλικών συσκευασίας.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, η Nestlé επισημαίνει ότι δεσμεύεται:

  1. Να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη συστημάτων για τη συλλογή, διαλογή και ανακύκλωση συσκευασιών σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.
  2. Να συνεργαστεί με τους εταίρους της και τις ενώσεις του κλάδου της, προκειμένου να ερευνήσει διαφορετικές λύσεις στους τομείς της συσκευασίας, για τη μείωση των πλαστικών, τη διευκόλυνση της ανακύκλωσης, αλλά και την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων.
  3. Να προσαρμόσει τις συσκευασίες της με σημάνσεις που θα περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ανακύκλωσης για τους καταναλωτές.
  4. Να προωθήσει την αγορά για την ανακύκλωση των πλαστικών μέσα από την αύξηση του ποσοστού ανακυκλωμένων πλαστικών στις συσκευασίες της, συμπεριλαμβανομένης της ανακυκλωμένης περιεκτικότητας σε φιάλες πολυαιθυλενίου στην Ευρώπη κατά 25% έως το 2025.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόληψη των απορριμμάτων στις θάλασσες, τους ωκεανούς και τις πλωτές οδούς, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της δέσμευσης της Nestlé.

Διαβάστε ακόμα: Η Adidas πώλησε 1 εκατ. παπούτσια από πλαστικό των ωκεανών – Ακολουθεί και η Gant

Διαφήμιση