Αρχική Ανακύκλωση Η Adidas πώλησε 1 εκατ. παπούτσια από πλαστικό των ωκεανών – Ακολουθεί...

Η Adidas πώλησε 1 εκατ. παπούτσια από πλαστικό των ωκεανών – Ακολουθεί και η Gant

0

Ένα εκατομμύριο παπούτσια τα οποία κατασκεύασε από πλαστικών των ωκεανών πώλησε το 2017 η Adidas. Το παράδειγμά της ακολουθεί και η Gant που θα παρουσιάσει νέα σειρά αντρικών και γυναικείων t-shirt φτιαχμένων και με πλαστικό από τους ωκεανούς.

Οι μπλούζες που θα κοστολογούνται από 170 έως 195 δολάρια θα αποτελούνται από πλαστικό σε ποσοστό 10% της συνολικής σύνθεσης.

Χρειάστηκε ένας χρόνος προκειμένου η αρχική σκέψη της χρήσης πλαστικού για ρούχα να γίνει πράξη και ο καταναλωτής να μην αισθάνεται σαν …να φοράει πλαστικό.

Η κίνηση της Gant εντάσσεται στο πλαίσιο ανάλογων πρωτοβουλιών.

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas Κάσπερ Ρόρστεντ ανακοίνωσε ότι ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών προώθησε το 2017 τρεις νέες εκδόσεις του μοντέλου παπουτσιού με όνομα UltraBoost, κατασκευασμένο εν μέρει από πλαστικά που ανακτήθηκαν από τον ωκεανό.

Η κατασκευή των παπουτσιών αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την περιβαλλοντική πρωτοβουλία «Διαπραγμάτευση για τους Ωκεανούς», με σκοπό να ενισχύσει την αποστολή της οργάνωσης για τον καθαρισμό των ωκεανών από την πλαστική ρύπανση.

Στόχος της Adidas είναι να πουλήσει πέντε εκατομμύρια τέτοια ζευγάρια παπούτσια το 2018. Το καταναλωτικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πέσει όπως ήταν λογικό καθώς πέρασε ο πρώτος καιρός από την κυκλοφορία του, αλλά η εταιρεία αναμένεται να εισάγει νέα υποδήματα φέτος, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη δυναμική του μοντέλου.

Ωστόσο, όπως και οι μεγάλοι ανταγωνιστές της στον χώρο των αθλητικών ειδών, η Adidas δέχεται κριτική για την υψηλή τιμή των υποδημάτων, ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο με το επιπλέον χαρακτηριστικό της περιβαλλοντικής προστασίας.

Για κάθε ζευγάρι παπούτσια επαναχρησιμοποιούνται 11 πλαστικά μπουκάλια, σύμφωνα με τον Ρόρστεντ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here