Αρχική Καταστροφές Αποτυχία των αυτοκινητοβιομηχανιών στη μείωση των εκπομπών CO2

Αποτυχία των αυτοκινητοβιομηχανιών στη μείωση των εκπομπών CO2

0
Διαφήμιση

Αρκετά κάτω από τους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Αποτέλεσμα να επιδιώκουν συντομότερα λύσεις καθώς σε λιγότερο από δύο χρόνια θα ισχύσουν αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι μέσες εκπομπές CO2 στις 10 πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες αυξήθηκαν το 2017 στα 113,8 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, όταν από το 2020 ο μέσος όρος των στόλων για τα καινούργια αυτοκίνητα πρέπει να μειωθεί στα 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι καταναλώσεις βρίσκονται στα 4,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα για τους κινητήρες βενζίνης και 3,9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα για τους κινητήρες πετρελαίου.

Σήμερα οι εκπομπές ρύπων εστιάζονται στα 130 γραμμάρια για κάθε χιλιόμετρο ή 5,6 λίτρα κατανάλωσης στα 100 χιλιόμετρα για κινητήρες βενζίνης και 4,9 λίτρα για 100 χιλιόμετρα για κινητήρες πετρελαίου.

Στα αυτοκίνητα που δεν πληρούν τον στόχο, από το 2020 θα επιβληθούν στις εταιρείες πρόστιμο 95 ευρώ ανά γραμμάριο και ανά αυτοκίνητο. Γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Όσον αφορά τα SUV και crossovers, τα οποία είναι πιο βαριά και λιγότερο αεροδυναμικά και επομένως λιγότερο αποδοτικά από τα sedans ή τα hatchback πέρσι είχαν μέσες εκπομπές CO2 στα 117,9 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο για τα πετρελαιοκίνητα, ενώ για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα ο μέσος όρος ήταν στα 123,4 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Πάνω σε αυτό τον τομέα γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια μείωσης των ρύπων, καθώς συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η πώλησή τους σε όλες της χώρες της Ευρώπης.

Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που στρέφονται ταχύτατα προς μια σειρά τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και των ηλεκτρικών οχημάτων.

Άλλωστε εκτός από την ευαισθητοποίησή τους για ένα καθαρότερο περιβάλλον, τα όρια εκπομπών των ρύπων τα επόμενα δυο χρόνια μειώνονται δραστικά, με αποτέλεσμα μια επικείμενη μη συμμόρφωσή τους θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης.

Διαβάστε επίσης:  Νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την πρόληψη πυρκαγιών
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροNestlé: Στόχος η ανακύκλωση όλων των πλαστικών συσκευασιών έως το 2025
Επόμενο άρθροΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Καρπενησίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ