Αρχική Ειδήσεις Χιόνια και στην Αθήνα- Προβλήματα στους δρόμους της Β. Ελλάδας

Χιόνια και στην Αθήνα- Προβλήματα στους δρόμους της Β. Ελλάδας

0
snow 1813456 960 720
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία της «Σοφίας» υποχωρεί, ενώ Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για την επέλαση του δεύτερου κύματος επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, «Τηλέμαχος». Τα προβλήματα σε ολόκληρη την χώρα λόγω του πολικού ψύχους εμμένουν, καθώς πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα στην κυκλοφορία.

Στη Βόρεια Ελλάδα η νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη Χαλκιδική όπου αναμένονται για σήμερα κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις. Θερμοκρασίες υπό το μηδέν καταγράφονται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με πιο χαμηλές στο Νευροκόπι Δράμας, όπου υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -17 βαθμούς Κελσίου, και την Ορεστιάδα (-9 βαθμοί).

Τη ίδια ώρα επιμένει το τσουχτερό κρύο στη Δ. Μακεδονία και τη Θράκη, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο στα Γρεβενά  να «δείχνει» το πρωί -10 βαθμούς Κελσίου και σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα -9 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0 βαθμούς και επικρατούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ υπάρχει πιθανότατα για πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Κλειστοί εξακολουθούν να είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου- Ωραιοκάστρου. Αντίθετα, κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.  
Αισθητό είναι το κρύο και στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου σε πολλές ορεινές περιοχές η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Το ίδιο ισχύει σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

Χιόνια αναμένονται και στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται, κατά τόπους στο Νότιο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο που βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται, κατά το μεσημέρι, στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά, ενώ τις βραδινές ώρες χιόνια αναμένονται και στο κέντρο της Αθήνας.

Τα αστικά λεωφορεία πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια με εξαιρέσεις λόγω του παγετού στις παρακάτω γραμμές:

  • 76 (ΙΚΕΑ – Αγγελοχώρι)
  • 77 (Ν. Μηχανιώνα, Κερασιά- Επανομή)
  • 82 (Θεσσαλονίκη – Νεοχωρούδα)’

Τροποποιήσεις ισχύουν σήμερα στις γραμμές 86 (Θεσσαλονίκη – Λαγκαδίκια, το αστικό λεωφορείο δεν διέρχεται από τα Λαγυνά και το Αρδαμέρι) και 87 (Θεσσαλονίκη – Βασιλικά, το αστικό λεωφορείο πραγματοποιεί δρομολόγια στους κεντρικούς δρόμους και δεν διέρχεται από τους περιφερειακούς προορισμούς, πλην της Αγίας Παρασκευής και της Φιλοθέης, από όπου περνά κανονικά).

Παράλληλα, απαραίτητες εξακολουθούν να είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Μακεδονίας, καθώς υπάρχουν ακόμα έντονα προβλήματα λόγω του χιονιά.

Πιο αναλυτικά, αλυσίδες ή χιονολάστιχα κρίνονται απαραίτητα στους παρακάτω δρόμους:

  • Από το 82ο έως το 97 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)
  • Στο δίκτυο προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και Τρία Πέντε Πηγάδια, από το 21 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Δασκίου.
  • Στις δημοτικές οδούς Νάουσας-Ροδοχωρίου και Νάουσας-Αρκοχωρίου
  • Στο Νομό Κιλκίς αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας-Λιβαδίων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φανού-Σκρα, και μέσα στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Κιλκίς.
  • Στην Πιερία αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Λιβαδιού-Κολινδρού.
  • Στον νομό Πέλλας, στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.
  • Ο παγετός δημιουργεί προβλήματα και από το 18ο έως το 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών-Λαϊλιά όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Αρκετά σημεία κυρίως του επαρχιακού δικτύου στη Χαλκιδική δημιουργούν προβλήματα στις μετακινήσεις και οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες, από το 60ο έως το 85ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου-Βαρβάρας-Ολυμπιάδος, Αρναίας-Στανού, Παλαιοκάστρου-Ταξιάρχη καθώς και μέσα στα Δημοτικά Διαμερίσματα της ορεινής Χαλκιδικής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση