Αρχική Επιστήμη Οι Σπερματικές αδυναμίες ευθύνονται για τις συνεχόμενες αποβολές κατά την κύηση

Οι Σπερματικές αδυναμίες ευθύνονται για τις συνεχόμενες αποβολές κατά την κύηση

0
woman 1284353 960 720 (1)
Διαφήμιση

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του τμήματος Ιατρικής του Imperial College διαψεύδει τις απόψεις που ίσχυαν έως σήμερα σχετικά με τα αίτια των επαναλαμβανόμενων αποβολών που μπορεί να έχει μία γυναίκα.

Συνήθως σε περιπτώσεις διαδοχικών αποβολών, υπεύθυνη θεωρείται η γυναίκα, η οποία καλείται να κάνει διάφορες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ύπαρξη κάποιας λοίμωξης ή κάποιου προβλήματος στο ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού της. Ωστόσο, η νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό κλινικής υγείας «Clinical Chemistry» αποδεικνύει ότι τελικά το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην ποιότητα του αντρικού σπέρματος.

Οι ειδικοί, με επικεφαλής τη δρα Χάνα Τζαγιασένα, ανέλυσαν το σπέρμα 50 ανδρών με μέσο όρο ηλικίας 37 ετών, των οποίων οι σύζυγοι υπέστησαν συνεχόμενες αποβολές στις πρώτες 20 βδομάδες της εγκυμοσύνης, και το συνέκριναν με το σπέρμα 60 αντρών που δεν είχαν αντίστοιχο πρόβλημα. Τα αποτέλεσμα έδειξαν ότι οι άντρες της πρώτης ομάδας είχαν κατά μέσο όρο διπλάσιες βλάβες στο γενετικό του υλικό από εκείνους της δεύτερης ομάδας. Τα δείγματα της πρώτης ομάδας παρουσίασαν τέσσερις φορές περισσότερες «ελεύθερες ρίζες» ή «δραστικές μορφές οξυγόνου» οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιά στο σπέρμα.

Τα συγκεκριμένα μόρια σε φυσιολογικές ποσότητες θωρακίζουν το σπέρμα από τις λοιμώξεις, αλλά σε υψηλό ποσοστό μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Οι πιθανότητες κινδύνου αυξάνονται για τους παχύσαρκους που λόγω αυξημένου ποσοστού λίπους παράγουν περισσότερες «ελεύθερες ρίζες» και «δραστικές μορφές οξυγόνου».

ΠΗΓΗ: The Guardian, Independent

 

 

 

Διαφήμιση