Αρχική Ενέργεια Συνολικά 60.000 νοικοκυριά θα έχουν φυσικό αέριο σε έξι πόλεις της Αν....

Συνολικά 60.000 νοικοκυριά θα έχουν φυσικό αέριο σε έξι πόλεις της Αν. Μακεδονίας

0
φυσικό αέριο
Διαφήμιση

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου δικτύου φυσικού αερίου σε έξι πόλεις, τις έδρες δηλαδή των νομών της περιφέρειας και της Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης στον Έβρο, συνολικά 60 χιλιάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια θα ζεσταίνονται με  φυσικό αέριο, ανέφερε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιο, σε ειδική εκδήλωση για το θέμα, στην Ξάνθη.

Το έργο εντάχθηκε πρόσφατα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με την Περιφέρεια ΑΜΘ να διαθέτει πόρους ύψους 29.608.416 ευρώ στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας (ΔΕΔΑ), προκειμένου να κατασκευαστεί το δίκτυο. Επιπλέον ο κ. Μέτιος σημείωσε ότι το δίκτυο σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Στεφανία Μωσσέ, τόνισε ότι το έργο θα συμβάλλει στην «περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας» και πως οι δημοπρατήσεις θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2019 ώστε μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους όλοι οι εργολάβοι να έχουν εγκατασταθεί στις περιοχές παρέμβασης και να ξεκινήσουν τα έργα, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2021.

Επίσης υπογράμμισε ότι το δίκτυο θα συνδέεται άμεσα μόλις ολοκληρώνεται τμήμα του έργου και οι χρήστες δεν θα επιβαρυνθούν τέλη σύνδεσης, καθώς αυτό περιλαμβάνεται στο σχετικό επενδυτικό πρόγραμμα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙΕΛΚΑ: Στο 80% μειώθηκε η χρήση της πλαστικής σακούλας στα super market
Επόμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ : Ξεκινά ο Στρατηγικός Διάλογος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ