Αρχική Ειδήσεις Συμφωνία Energean – INGL ύψους 100 εκατ. δολάρια για αγωγό φυσικού αερίου

Συμφωνία Energean – INGL ύψους 100 εκατ. δολάρια για αγωγό φυσικού αερίου

0
Energean

Η Energean και η ισραηλινή κρατική εταιρεία Israel Natural Gas Lines υπέγραψαν συμφωνία για τον αγωγό που θα διοχετεύει φυσικό αέριο από την Πλωτή Μονάδα Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) της ελληνικής εταιρείας στο σύστημα μεταφοράς αερίου του Ισραήλ.

Η συμφωνία αφορά την κατασκευή και τη μεταφορά του χερσαίου τμήματος καθώς και ενός τμήματος περίπου 10 χιλιομέτρων που βρίσκεται κοντά στη στεριά. Με βάση τη Συμφωνία η INGL θα καταβάλει στην Energean περίπου 100 εκατ. δολάρια.

Η παράδοση των συγκεκριμένων τμημάτων του αγωγού στην INGL θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την έναρξη παράδοσης φυσικού αερίου από το κοίτασμα Καρίς στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Με την ευκαιρία, της υπογραφής της συμφωνίας, ο κ.Yuval Steinitz, Υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της ανάπτυξης μεσαίων και μικρότερων κοιτασμάτων αερίου, η οποία στηρίζεται και στις υποδομές που δημιουργούνται από την INGL.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα ενθαρρύνει την έρευνα για κοιτάσματα φυσικού αερίου και την ανάπτυξή τους και θα συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια του Ισραήλ στο μέλλον».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here