Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Διαφορετικοί τρόποι να αξιοποιήσετε τα φακελάκια τσαγιού

Διαφορετικοί τρόποι να αξιοποιήσετε τα φακελάκια τσαγιού

0
tea 1132529 960 720
Διαφήμιση

Υπάρχουν ποικίλοι τρόποι να αξιοποιήσουμε τα αντικείμενα και τα προϊόντα που υπάρχουν στο σπίτι μας. Τα φακελάκια τσαγιού έχουν πολλές αξιοσημείωτες εναλλακτικές λύσεις να τα χρησιμοποιήσετε, ειδικά αν η ιδέα του να τα πιούμε δεν φαντάζει και ιδιαίτερα ελκυστική.

Μολονότι τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν το τσάι από τον καφέ, υπάρχουν ακόμα μερικοί που αγαπούν τον καφέ και το τσάι έχει συνδυαστεί στο μυαλό τους αποκλειστικά με το κρυολόγημα και τις ασθένειες. Εφόσον λοιπόν τα φακελάκια του τσαγιού παραμένουν άθικτα, να σκονίζονται σε κάποιο ράφι της κουζίνας, γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουμε με πολύ πιο διασκεδαστικούς τρόπους από το να τα βάλουμε απλώς σε ένα φλιτζάνι.

Τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να αξιοποιηθούν σε όλους του χώρους και με διάφορους τρόπους μέσα και έξω από το σπίτι. Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιώντας το αποξηραμένο περιεχόμενο του σάκου, σκορπώντας το πάνω στα χαλιά, αφήνοντας το για λίγη ώρα και σκουπίζοντας το με ηλεκτρική σκούπα, τα χαλιά σας θα έχουν φρεσκαριστεί με μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

brown shoes 1150071 960 720

ένα καθάρισμα από ένα ελαφρώς υγρό φακελάκι τσαγιού, τα σκονισμένα και βρώμικα δερμάτινα παπούτσια – κι όχι μόνο- θα μοιάζουν σαν καινούρια.

Ένας ακόμα εναλλακτικός τρόπος αξιοποίησης των λεγόμενων tea-bags είναι η εξουδετέρωση των άσχημων μυρωδιών. Τοποθετούμε τα αποξηραμένα φύλλα τσαγιού σε σημεία που υπάρχουν άσχημες οσμές, όπως τα συρτάρια κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα ή στον κάδο σκουπιδιών του μπάνιου και οι οσμές θα εξαλειφθούν άμεσα.

hands 2238235 960 720

Μπορούμε να πλύνουμε τα χέρια μας μ’ ένα φακελάκι. Τα αποξηραμένα μυρωδικά απομακρύνουν άσχημες κι επίμονες μυρωδιές από ψάρι, κρεμμύδι κλπ.

Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού συμβάλλουν στην ανανέωση του δέρματος. Συνεπώς ένα μπάνιο με φακελάκια τσαγιού, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

Ένα φακελάκι τσαγιού στο μαγείρεμα του κοτόπουλο ή σε διάφορα γλυκά ή και στο βράσιμο του ρυζιού θα δώσει στο γεύμα πιο έντονη γεύση.

Για να κρύψουμε επίμονους λεκέδες από φαγητό σε ανοιχτόχρωμα υφάσματα, σε μία λεκάνη βουτάμε τα ρούχα. Βράζουμε μερικά φακελάκια τσαγιού για περίπου 15 λεπτά και στην συνέχεια αφήνουμε τα ρούχα να μουλιάσουν μέσα στο βραστό τσάι και πλένουμε κανονικά.

white 845071 960 720

Ανακουφίζει από τσιμπήματα και κοκκινίλες. Τοποθετώντας κρύα σακουλάκια επάνω στο τσίμπημα, αφήνουμε για μερικά λεπτά, η κοκκινίλα θα υποχωρήσει σταδιακά ενώ ο πόνος θα εξαφανιστεί.

 

 

Διαφήμιση