Αρχική Ειδήσεις «ROBOGIRL»: Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Ελλάδα

«ROBOGIRL»: Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Ελλάδα

0
ROBOGIRL POSTER COSMOTE
Διαφήμιση

Η πρώτη ταινία ελληνικής παραγωγής από την COSMOTE για την εκπαιδευτική ρομποτική και τα παιδιά που ασχολούνται με αυτό έρχεται να αναδείξει έναν εντελώς καινούριο τομέα μέσα από τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν ρομπότ.

Η COSMOTE αποτελεί την πρώτη εταιρία που στηρίζει σταθερά την εκπαιδευτική ρομποτική στην χώρα, η οποία τα τελευταία χρόνια συνιστά έναν ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο εκπαιδευτικό τομέα για την ανάπτυξη όχι μόνο πληροφοριακών αλλά και κοινωνικών δεξιοτήτων για τα παιδιά.

Τα παιδιά που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική, συνδυάζουν την επιστήμη, τα μαθηματικά, την μηχανική και την τεχνολογία αλλά και την ομαδικότητα, την συνεργασία και την πρακτικότητα για την κατασκευή ρομπότ. Μέσω του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού αντικειμένου, αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και μαθαίνουν να επιλύουν περισσότερο σύνθετα προβλήματα.

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική λαμβάνοντας πρωτοβουλίες μέσω εκδηλώσεων όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την κατασκευή, τον προγραμματισμό και την λειτουργία των ρομπότ.

Μέχρι σήμερα ο αριθμός των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas έχει ξεπεράσει τις 12.000. Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του WRO Hellas μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.

H ταινία «ROBOGIRL» θα προβληθεί στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, η ταινία θα προβληθεί στην COSMOTETV με την στήριξη της ελληνικής παραγωγής κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ, ενώ μετά την προβολή της θα είναι διαθέσιμοι στην υπηρεσία COSMOTETVPLUS.

Η μικρή πρωταγωνίστρια, Σοφία, ξεκινά να παρακολουθεί μαθήματα ρομποτικής, χωρίς να έχει καμία σχέση με τις τεχνολογικές επιστήμες, προκειμένου να επιδιορθώσει το ρομπότ του αδερφού πριν τα Χριστούγεννα που εκείνος επιστρέφει από τις σπουδές του. Η Μυρτώ Κοντοβά υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βαρδής Μαρινάκης. Πρωταγωνιστούν η Σοφία Σομόνι, η Μαρία Πιπέρα και ο Αστέρης Ριμάγμος

Διαφήμιση