Επιδείνωση καιρού: Χιόνια και σποραδικές καταιγίδες

    0
    cold 1840617 960 720
    Διαφήμιση

    Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας σήμερα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει αρχικά τα δυτικά της χώρα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Την νύχτα η κακοκαιρία θα προχωρήσει ανατολικά και πολλά τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνα θα αντιμετωπίσουν την έντονη κακοκαιρία.

    Όπως παρουσίασε το meteo.gr, τοπικές χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από το απόγευμα προβλέπονται εντονότερη χιονόπτωση στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτα, τα χιόνια θα προχωρήσουν σε χαμηλότερα ημιορεινά υψόμετρα, επηρεάζοντας περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

    Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

    Σε ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας, αναμένεται να σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου οι πιθανότητες να υπάρχουν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλες.

     

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαφήμιση