Αρχική Ειδήσεις Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας ενόψει της επετείου για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας ενόψει της επετείου για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

0
grig 3
Διαφήμιση

Για ακόμη μια χρονιά θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία για την 10η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τόσο στα Εξάρχεια όσο και στην υπόλοιπη Αθήνα.

Από το 2008, ανήμερα της 6ης Δεκεμβρίου, διοργανώνονται συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης στο κέντρο της Αθήνας.  Πιο συγκεκριμένα μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στο ίδιο σημείο έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00.

Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Τις αντίστοιχες ώρες με της Αθήνας, θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 18:00 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας, όπως η Πάτρα, η Λάρισα, η Κομοτηνή, τα Χανιά, τα Ιωάννινα και η Μυτιλήνη.

Αναλυτικά τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Συνολικά 2.600 αστυνομικοί θα πάρουν μέρος από αύριο το πρωί στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τις εκδηλώσεις μνήμης.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει δώσει σαφείς εντολές για ψυχραιμία και ήπια διαχείριση της πορείας των μαθητών που θα γίνει νωρίς το μεσημέρι. Επιπλέον, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι οι αστυνομικοί πρέπει να προχωρούν σε προσαγωγές και συλλήψεις σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών σε περιουσίες.

Την ίδια ώρα, αυξημένα θα είναι τα μέτρα και το απόγευμα στην πορεία των αντιεξουσιαστικών ομάδων με σοβαρό ενδεχόμενο κάποιοι να προσπαθήσουν να μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε πεδίο συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το ειδικό υδροφόρο όχημα της ΕΛΑΣ, ο Αίαντας, που έκανε την εμφάνισή του στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, θα βρίσκεται και πάλι σε κοντινή απόσταση από τα Εξάρχεια και θα επέμβει και πάλι, αν κριθεί αναγκαίο.

Το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται από το πρωί πάνω από τις δυο πορείες και θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στη γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής.

Διαφήμιση