Αρχική Διάστημα Η Πορτογαλία δημιουργεί διεθνές κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων με την Κίνα

Η Πορτογαλία δημιουργεί διεθνές κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων με την Κίνα

0
δορυφόρων
Διαφήμιση

Η Πορτογαλία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια διεθνή πλατφόρμα εκτόξευσης για μικρούς δορυφόρους στις Αζόρες και συμφώνησε με την Κίνα να δημιουργήσει ένα κοινό ερευνητικό κέντρο για τη δημιουργία δορυφόρων στην ηπειρωτική χώρα, δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός επιστήμης και τεχνολογίας Μανουέλ Χέιτον.

Η κυβέρνηση έχει ήδη δεχθεί προτάσεις από 14 κοινοπραξίες από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία για να σχεδιάσει την πλατφόρμα εκτόξευσης από κοινού με τις τοπικές οργανώσεις και να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία στο μέλλον, δήλωσε ο υπουργός.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στο Web – η μεγαλύτερη τεχνολογική διάσκεψη της Ευρώπης που πραγματοποιείται  στη Λισαβόνα αυτήν την εβδομάδα – ο Heitor δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο «διαστημικός λιμένας» στο μεσο-ατλαντικό νησί της Σάντα Μαρία θα πρέπει να είναι έτοιμος για εμπορικές εκτοξεύσεις μέχρι τα μέσα του 2021.

Η Πορτογαλία σκοπεύει να επιλέξει τη καλύτερη προσφορά έως τα μέσα του 2019. Επίσης ανακοίνωσε κοινό σχέδιο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ με την Κίνα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί ισότιμα ​​από τις δύο χώρες και θα προβλέπει κοινό εργαστήριο στην Πορτογαλία το επόμενο έτος.

Οι μικροί δορυφόροι που θα σχεδιάζονται εκεί θα συνδεθούν με αισθητήρες εδάφους και ωκεανών για τη συλλογή δεδομένων που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, την αλιεία και την ωκεανογραφία.

Η χρηματοδότηση της Πορτογαλίας για τη δορυφορική έρευνα θα προέρχεται από κρατικές και ιδιωτικές πηγές και θα περιλαμβάνει την τοπική εταιρεία Tekever, η οποία κατασκευάζει drones για στρατιωτικές και πολιτικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης μεταναστών από την Αφρική.

Πηγή: reuters

Διαφήμιση