Αρχική Καταστροφές Νέα σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Νέα σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

0
zakynthos aerial 640x390
Διαφήμιση

Έναν ακόμα χαμηλής κλίμακας σεισμό 4,7 βαθμών σε κλίμακα Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 09:00 σήμερα το πρωί στην περιοχή του Ιονίου.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε περιοχή 296 χλμ δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας και 76 χιλιόμετρα δυτικά της Ζακύνθου.

Το νησί του Ιονίου στα τέλη του Οκτώβρη αντιμετώπισε έναν αρκετά ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών, ο οποίος προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Η σεισμική κινητικότητα της περιοχής της Ζακύνθου είναι αρκετά έντονη από τότε.

Τις επόμενες δύο ημέρες μετά τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ οι μετασεισμοί που καταγράφηκαν ανέρχονται στους δεκάδες με κινητικότητα από 4 έως 5,5 Ρίχτερ. Οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Ιονίου φαίνεται να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους του νησιού καθώς σημειώνονται παραπάνω από έναν σεισμό την ημέρα, χωρίς όμως να ξεπερνούν τα 5 Ρίχτερ.

Χαρακτηριστική είναι η μετατόπιση της Ζακύνθου κατά 5cm νοτιοδυτικά μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό, ο οποίος όμως δεν ήταν και ο τελευταίος καθώς οι μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται χωρίς ευτυχώς υψηλούς βαθμούς Ρίχτερ.

Διαφήμιση