Αρχική Επιστήμη Μια ομάδα παλαιοντολόγων ανακάλυψε νέα είδη δεινοσαύρων στην Αργεντινή

Μια ομάδα παλαιοντολόγων ανακάλυψε νέα είδη δεινοσαύρων στην Αργεντινή

0
din
Διαφήμιση

Μια ομάδα ισπανών και αργεντινών παλαιοντολόγων ανακάλυψε τα απολιθώματα ενός δεινοσαύρου που έζησε πριν από 110 εκατομμύρια χρόνια στο κέντρο της Αργεντινής, όπως αποκάλυψε το Εθνικό Πανεπιστήμιο της La Matanza.

2

Τα “υπολείμματα” προήλθαν από τρεις ξεχωριστούς δεινόσαυρους από την φυτοφάγα ομάδα σαυροπόδων, τα πιο γνωστά από τα οποία είναι το Diplodocus και ο Brontosaurus. Αυτό το νέο είδος έχει ονομαστεί Lavocatisaurus agrioensis.

3

“Βρήκαμε τα περισσότερα από τα κρανιακά οστά: το ρύγχος, τα σαγόνια, πολλά δόντια, και τα οστά των ματιών, με αποτέλεσμα να έχουμε  τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια σχεδόν πλήρη ανοικοδόμηση”, δήλωσε ο Jose Luis Carballido, ερευνητής στο μουσείο Egidio Feruglio και στο Εθνικό Συμβούλιο Επιστημονικών Ερευνών. Επίσης, βρέθηκαν τμήματα του λαιμού, της ουράς και της πλάτης.

Spanish and Argentine paleontologists

“Δεν είναι μόνο η ανακάλυψη ενός νέου είδους σε μια περιοχή όπου δεν θα περίμενε κανείς να βρει απολιθώματα, αλλά το κρανίο είναι σχεδόν πλήρες”, πρόσθεσε ο Carballido.

4

Τα λείψανα ανήκαν σε έναν ενήλικα μήκους περίπου 12 μέτρων (39 πόδια) και δύο ανήλικους περίπου έξι έως επτά μέτρα. Οι παλαιοντολόγοι λένε ότι οι δεινόσαυροι μετακινούνταν σε μια ομάδα και πέθαναν μαζί.

5

“Αυτή η ανακάλυψη ενός ενήλικα και δύο νεαρών συμβολίζει, επίσης, την πρώτη καταγραφή της ομαδικής μετατόπισης μεταξύ των δεινοσαύρων rebbachisaurus”, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Jose Ignacio Canudo του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα.

6

Η περιοχή στην οποία βρέθηκαν τα απολιθώματα είναι ασυνήθιστη για τους δεινόσαυρους, καθώς επρόκειτο για μια έρημο που οι λίμνες ήταν σποραδικές την εποχή εκείνη.

Τα Sauropods ήταν τα μεγαλύτερα πλάσματα που περπάτησαν ποτέ στον πλανήτη. Πιστεύεται ότι το Supersaurus θα μπορούσε να φτάσει μέχρι 33-34 μέτρα σε μήκος και το Argentinosaurus μπορεί να έχει ζυγίσει μέχρι 120 τόνους. Ήταν φυτοφάγα με μακρύ λαιμό και ουρά, αλλά και μικρά κεφάλια.

Sauropods

“Ενώ μπορεί κανείς να φανταστεί ότι αυτή η ομάδα σαυροπόδων θα μπορούσε να προσαρμοστεί για να μετακινηθεί σε πιο αδύναμα περιβάλλοντα, με μικρή βλάστηση, μικρή υγρασία και λίγο νερό, είναι ένας χώρος στον οποίο δεν θα ψάχναμε ποτέ απολιθώματα”, δήλωσε ο Carballido.

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Καλτσά

Διαφήμιση