Αρχική Ανακύκλωση Μεταξεταστέοι οι δήμοι στην χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από απορρίμματα

Μεταξεταστέοι οι δήμοι στην χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από απορρίμματα

0
ανακύκλωση - ΕΟΑΝ
Διαφήμιση

Στις ελληνικές καλένδες φαίνεται ότι έχουν παραπέμψει οι δήμοι την υποχρέωσή τους να εφαρμόζουν την ξεχωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, μέταλλα και πλαστικά), γεγονός που ανάγκασε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου περιβάλλοντος να στείλει επιστολή

Η νέα επιστολή του υπουργείου, την οποία υπογράφει ο αναπλ. υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, εστάλη στους δήμους στις αρχές Νοεμβρίου και υπενθυμίζει ότι από τις 8 Νοεμβρίου οφείλουν να πραγματοποιούν χωριστή συλλογή των απορριμμάτων από τις δημόσιες υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, καθώς και τους ΟΤΑ.

Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο συνάθροισης κοινού, όπως εμπορικά κέντρα, κινηματογράφοι, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, νοσοκομεία, αεροδρόμια, λιμάνια, κεντρικοί σταθμοί, πλοία και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης άνω των 100 ατόμων.

Εκτός από την οργάνωση του τρόπου συλλογής, ένα πολύ βασικό ζήτημα είναι η διάθεση των υλικών που συλλέγονται. Οι συσκευασίες χρειάζονται περαιτέρω διαλογή πριν πωληθούν, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν δήμο να διαχειριστεί μόνος τα υλικά των τεσσάρων ρευμάτων και τελικά να βγάλει κέρδος από αυτά.

 

Διαφήμιση