Αρχική Ειδήσεις Ισχυρές βροχές με ενδεχόμενη χαλαζόπτωση και καταιγίδες το σημερινό σκηνικό του καιρού

Ισχυρές βροχές με ενδεχόμενη χαλαζόπτωση και καταιγίδες το σημερινό σκηνικό του καιρού

0
lightning
Διαφήμιση

Σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, αναμένουμε βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα και ενδεχόμενες χαλαζοπτώσεις.

Ισχυρότερες βροχοπτώσεις  θα έχουμε στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιορισθούν στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, δίνοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών και περιορίζοντας κατά τόπους την ορατότητα.

Οι θερμοκρασίες δεν θα μεταβληθούν σημαντικά, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως έξι μποφόρ στο Αιγαίο και έως επτά μποφόρ στο Ιόνιο.

Αναλυτικά ο καιρός:

Αττική: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα με εκ νέου τοπικές βροχές τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενίσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Athens storm

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά τις πρωινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες, με ύφεση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Thessaloniki storm

Μακεδονία, Θράκη: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένιση από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, όπου από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

thraki storm

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος:  Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με πρόσκαιρη εξασθένιση των φαινομένων κατά τόπους, από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

kefalonia storm

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο από το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης με εκ νέου βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6  στα ανατολικά και στα νότια 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

thessalia storm

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική Κρήτη, πιθανώς θα είναι ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στις Κυκλάδες και από το βράδυ στην Κρήτη. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7  και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Naxos storm

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα κατά τόπους θα είναι ισχυρές, με εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν  σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Dodekanisa storm

Ο καιρός τις επόμενες μέρες:

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29  Νοεμβρίου τα φαινόμενα θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν την Τετάρτη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σταδιακά θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, με σημαντική ενίσχυση την Πέμπτη στο Αιγαίο, οπότε και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Διαφήμιση