Αρχική Καινοτομία Imperial College: Διδασκαλία με καθηγητές-ολογράμματα

Imperial College: Διδασκαλία με καθηγητές-ολογράμματα

0
student 2052868 960 720
Διαφήμιση

Το Imperial College του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα αποτελέσει το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που θα παρέχει προγραμματισμένα μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια από ολογράμματα καθηγητών και άλλων ομιλητών.

Όπως κατέγραψαν το BBC και οι Financial Times, οι πρώτοι που θα ζήσουν αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία θα είναι οι φοιτητές που παρακολουθούν μεταπτυχιακά μαθήματα στην σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) και πιθανολογείται ότι θα γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί το πρόγραμμα σε όλο το εύρος των σχολών του βρετανικού Πανεπιστήμιου.

Η καναδική εταιρεία ARHT Media  ανέπτυξε αυτή την τεχνολογία, η οποία είναι σαφώς απλούστερη και πιο φθηνή αναλογικά με εκείνο το είδος τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε για το ολόγραμμα του Zak Melanson στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον δρα. David Lefevre, διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (EdTech), ως εναλλακτική μπορεί να θεωρηθεί η χρήση λογισμικού βιντεο-διάσκεψης. Ωστόσο τα ολογράμματα φαίνεται να είναι πιο κοντά στην αίσθηση της φυσικής παρουσίας.

Οι διδάσκοντες μέσω μιας οθόνης με υψηλή ευκρίνεια θα είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν άριστα με τους φοιτητές και να δέχονται ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο, ενώ θα είναι δυνατό να υπάρχουν παραπάνω από ένα ολογράμματα σε κάθε μάθημα ή ομιλία, ενώ ένα ολόγραμμα θα μπορεί να εμφανίζεται σε παραπάνω από μία αίθουσες και τάξεις.

Η εφαρμογή ολογραμμάτων στο πρόγραμμα σπουδών των πανεπιστημίων θα αποτελέσει ένα ακόμα πλεονέκτημα για εκείνους που θα το εντάξουν. Παρόλα αυτά σημαντικό ζήτημα αποτελεί η αναγκαιότητα ενός συνόλου μαθητών ή φοιτητών να αλληλεπιδρούν με ένα φυσικό πρόσωπο κι όχι με ένα ολόγραμμα και κατά πόσο αυτό θα λειτουργήσει υπέρ της μέγιστης εκπαιδευτικής απόδοσης των πανεπιστημίων ή όχι.

ΠΗΓΗ: http://www.imperial.ac.uk/news/188851/imperial-college-business-school-offer-live/

https://www.bbc.com/news/technology-46060381

Διαφήμιση