Αρχική Πολιτισμός “Το Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα” του Ερωτόκριτου Κυμιωνή

“Το Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα” του Ερωτόκριτου Κυμιωνή

0
8
Διαφήμιση

Σε μια ατμοσφαιρική βραδιά με διάχυτο κλίμα αγάπης πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση του πρώτου συγγραφικού έργου του Ερωτόκριτου Κυμιώνη στο café  «Αθηναίων Πολιτεία».

2

«Το Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα» περιγράφει πραγματικά γεγονότα, μοναδικές εμπειρίες, εσωτερικούς διαλόγους του «Είναι» με το «Εγώ» και δίνει το έναυσμα για την απόφαση της αλλαγής εαυτού, η οποία αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο της αλλαγής της συνειδητότητας και σύντομα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

 Το έργο του γνωστού σχεδιαστή μόδας αποτελεί πολύτιμο καθημερινό αγωγό αισιοδοξία , ενέργειας και ενθάρρυνσης, καθώς επίσης και μια γνήσια μύηση στα μονοπάτια της αυτογνωσίας.  Είναι πολυδιάστατο. Ο τόνος της γραφής του συγγραφέα παρουσιάζεται σαν εξιστόρηση της καθημερινότητας, η οποία επικεντρώνει στην ουσία και το απόσταγμα πράξεων και σκέψεων. Χιούμορ και γλαφυρή, αβίαστη πένα, διακρίνει τις περιγραφές του. Είναι κι ο προσωπικός του τρόπος έκφρασης, που τον χαρακτηρίζει άλλωστε.

Προτείνει την απώλεια του «Εγώ», την πίστη, την επιμονή στο στόχο και την κατασκευή του ιδανικού μέσα απ’ αυτά και συγχρόνως αφήνεται στη ροή σαν μικρό παιδί, με ουσιαστικά χαρακτηριστικά την αγάπη και τη δύναμη της ενέργειας του γέλιου. Μετασχηματίζει τον πόνο φιλτράροντάς τον μέσα από την καρδιά και τον μετατρέπει σε αγάπη και μακαριότητα. Και κάπως έτσι μάλλον μετέτρεψε και το βάτραχο σε πρίγκιπα.

Ο άνθρωπος της θετικής σκέψης, των πρωτοπόρων ιδεών, της τέχνης, της showbiz,  του αλτρουισμού και της εκπληκτικής κατάστασης  ας γίνει φάρος για όλους μας!

Μετατρέποντας τον πόνο από την απώλεια του παιδιού σε δημιουργικότητα, ο Ερωτόκριτος Κυμιωνής μας περιγράφει την δύσκολη πορεία του με λόγια απλά ενώ συγχρόνως αποδίδει την ουσία, της δύσκολες έννοιες που λειτουργούν με αμεσότητα στο υποσυνείδητο, χάρη στην βιωματική τους δυναμική. Ως επόμενο εγχείρημα που θα απασχολήσει τα μέσα στο επόμενο διάστημα είναι η ίδρυση ενός οργανισμού με όνομα «Μανώλη Μαζί Μπορούμε» αφιερωμένο στον γιο του σχεδιαστή μόδας και στα παιδιά εκείνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη στήριξη.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η διακεκριμένη δημοσιογράφος – παρουσιάστρια – NLP Master Practitioner, Βίκυ Χαντζή.

3

Ερωτόκριτος Κυμιωνής (ο συγγραφέας),  Βίκυ Χαντζή δημοσιογράφος – παρουσιάστρια – NLP Master Practitioner

Το βιβλίο προλόγησαν οι:

  • Κώστας Γιαννόπουλος – Πρόεδρος Δ.Σ του «Χαμόγελο του Παιδιού»,
  • Αγγελική Γυπάκη – Δημοσιογράφος- Ειδική Γραμματέας Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
  • Μαίρη Ζαπίτη – Ψυχοθεραπεύτρια – Συγγραφέας και δημιουργός των Διεθνών Μεθόδων Quantum Field Constellation & Angelic Quantum Spirals,
  • Φώτης Καρύδας – Δημοσιογράφος,
  • Διονυσία Κλαρινετατζή – Reiki Master Teacher – Δασκάλα
  • Ξένια Κούρτογλου – Επιχειρηματίας – Life & Business Coach -Συγγραφέας,
  • Μάρεα Λαουτάρη – Life Relationship Coach,
  • Γενναίος Μελισσινός, ο πατέρας του γνωστού Αλέξανδρου Μελισσινού, του οποίου την περιπέτεια υγείας γνωστοποίησε ο Ερωτόκριτος και το παιδί βοηθήθηκε για τα νοσήλειά του στις ΗΠΑ
  • Γιώτα Σούσουλα – Σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινων δυνατοτήτων – Συγγραφέας
  • Αντώνης Τριανταφυλλίδης – δημοσιογράφος

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Κατερίνα Μαγουνάκη, δημοσιογράφος – Lomi lomi Nui Practitioner.

Ερωτόκριτος Κυμνιώτης

Ο Ερωτόκριτος Κυμιωνής μεγάλωσε στην Κρήτη. Η γιαγιά του Ειρήνη, έπαιξε το ρόλο της μητέρας και του πατέρα και του μετέδωσε το αίσθημα της αγάπης, της θέλησης, της πίστης , της ελπίδας και της αισιοδοξίας, από τα γεννοφάσκια του. Τα βράδια του τραγουδούσε τα κατορθώματα του «Ερωτόκριτου», αντί παραμυθιού. Έτσι του μετέδωσε βαθιά μέσα του το πνεύμα και την αίσθηση του νικητή.

Αργότερα βρέθηκε στο μαγικό χώρο των υφασμάτων για 18 χρόνια. Παράλληλα μ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι, λάμβανε χώρα στη ζωή του, ένα γεγονός με προορισμό τη δική του οικογένεια. Ένας γάμος με τη  Μαρία, μητέρα των τριών του παιδιών , του  Μανώλη, του Χρήστου και της Ειρήνης. Αυτό το ταξίδι έκρυβε πολλές εκπλήξεις, αλλά όλα άλλαξαν όταν διαχωρίστηκε για τους δύο γονείς.

Ο Ερωτόκριτος ξεκινά νιώθοντας απελευθερωμένος, ένα νέο ταξίδι εσωτερισμού, νιώθοντας συγχρόνως την ανάγκη της αυτογνωσίας. Σ’ εκείνη την περίοδο έρχεται μια νέα μεγάλη δοκιμασία, «δώρο ζωής» όπως την αποκαλεί ο ίδιος. Ο Μανωλάκης ο μεγάλος του γιός, σε ηλικία εννιάμιση χρονών,  προσβάλλεται από μια σπάνια μορφή λευχαιμίας.  Επί ενάμιση χρόνο δίνεται ένας αγώνας ζωής με πίστη και αισιοδοξία από όλους.  Όλα σταμάτησαν 8 Δεκεμβρίου του 2009, τέσσερεις μήνες πριν δει αυτό  που είχε ονειρευτεί  με τον μπαμπά του, το δικό τους κατάστημα υφασμάτων δηλαδή, να πραγματώνεται.

Παίρνοντας τη δύναμη του γιού του,  την μεταφέρει σε όλες του τις δράσεις. Με ένα μαγικό τρόπο, ένα χάρισμα από άνωθεν, λαμβάνει την αποστολή ζωής να μεταδώσει σε όλο τον κόσμο ότι δεν υπάρχει «θάνατος». Κάνει το «εμπόδιο» « σκαλοπάτι» και αρχίζει τις δράσεις, τις υλοποιήσεις, τα επιτεύγματα και τις συνεχείς τοποθετήσεις που θα τον φέρουν σύντομα στην πλήρη επίγνωση της αποστολής της ψυχής του, στην παρακαταθήκη του Μανώλη, την δημιουργία του μεγαλύτερου καταστήματος υφασμάτων στην Ελλάδα και ουσιαστικά μια κιβωτό χαράς και θετικής ενέργειας.Δημιουργία χειροποίητων κοστουμιών. Το μεγαλύτερο μέρος των καλλιτεχνών έχουν ντυθεί πρίγκιπες με τα μοναδικά κοστούμια Prince Erotokritos.

Παράλληλα πραγματοποιεί κοινές δράσεις αγάπης με «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και δημιουργεί τον οργανισμό που στηρίζει παιδιά με αυτοάνοσα «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Επιπλέον δημιουργεί χώρο στο κέντρο της πόλης όπου παραθέτει ο ίδιος πια σεμινάρια και διαλογισμούς, που αφορούν δραστικές υλοποιήσεις στόχων και σεμινάρια διαχείρισης ανθρώπινης απώλειας, με συμβολικό αντίτιμο εξ’ ολοκλήρου υπέρ των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Κάπως έτσι ξεκίνησε κι αυτό το ταξίδι της συγγραφής, της κάθε του μέρας.

1

Αγγελική Γυπάκη – Δημοσιογράφος- Ειδική Γραμματέας Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ, Ερωτόκριτος Κυμιωνής – Σχεδιαστής μόδας – Έμπορος – Συγγραφέας,  Βίκυ Χαντζή δημοσιογράφος – παρουσιάστρια – NLP Master Practitioner

4

Διονυσία Κλαρινετατζή – Reiki Master Teacher – Δασκάλα, Ερωτόκριτος Κυμιωνής (ο συγγραφέας),  Βίκυ Χαντζή δημοσιογράφος – παρουσιάστρια – NLP Master Practitioner

5

Γιώτα Σούσουλα – Σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινων δυνατοτήτων – Συγγραφέας,  Ερωτόκριτος Κυμιωνής (ο συγγραφέας),  Βίκυ Χαντζή δημοσιογράφος – παρουσιάστρια – NLP Master Practitioner

6

Κώστας Γιαννόπουλος – Πρόεδρος Δ.Σ του «Χαμόγελο του Παιδιού», Ερωτόκριτος Κυμιωνής (ο συγγραφέας),  Βίκυ Χαντζή δημοσιογράφος – παρουσιάστρια – NLP Master Practitioner

7

Ερωτόκριτος Κυμιωνής (ο συγγραφέας),  Χρήστος γιός του συγγραφέα

8

Antonella Cuellar  – Καλλιτέχνης (τραγουδίστρια), Ερωτόκριτος Κυμιωνής (ο συγγραφέας),  Βίκυ Χαντζή δημοσιογράφος – παρουσιάστρια – NLP Master Practitioner, Έλενα Γεραρχάκη – ενδυματολόγος

Διαφήμιση