Αρχική Επιστήμη Ανακαλύφθηκε ο τρόπος μεταφοράς πετρών για την κατασκευή των πυραμίδων

Ανακαλύφθηκε ο τρόπος μεταφοράς πετρών για την κατασκευή των πυραμίδων

0
Great Pyramid
Διαφήμιση

Εδώ και χρόνια οι αρχαιολόγοι αναρωτιούνται πως κατάφεραν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι να χτίσουν τη μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου αφιερωμένη στον Φαραώ Χέοπα, (Khufu). Τώρα, μπορεί να έχουν ανακαλύψει το σύστημα που χρησιμοποίησαν για να μεταφέρουν μαζικά πέτρες στη θέση τους πριν από περίπου 4.500 χρόνια.

Ανακάλυψαν τα ερείπια αυτού του συστήματος στη θέση Hatnub, ένα αρχαίο λατομείο στην Ανατολική έρημο της Αιγύπτου. “Αυτό το σύστημα αποτελείται από μια κεντρική ράμπα πλαισιωμένη από δύο κλιμακοστάσια με πολλές τρύπες”, δήλωσε ο Yannis Gourdon, συν-διευθυντής της κοινής αποστολής στη Hatnub, στο Live Science.

Contraption ramp

“Χρησιμοποιώντας ένα έλκηθρο που φέρει ένα πέτρινο μπλοκ συνδεδεμένο με σχοινιά σε αυτούς τους ξύλινους στύλους, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μπόρεσαν να βγάλουν τις πέτρες αλαβάστρου από το λατομείο”.

Τα σχοινιά που συνδέονται με το έλκηθρο λειτουργούσαν ως “πολλαπλασιαστής δυνάμεων”, διευκολύνοντας το τράβηγμα του έλκηθρου στην ράμπα, δήλωσε ο Roland Enmarch, ο άλλος συν-διευθυντής της αποστολής Hatnub.

“Αυτό το είδος του συστήματος δεν έχει βρεθεί ποτέ πουθενά αλλού”, είπε ο Gourdon. “Η μελέτη των σημάτων των εργαλείων και η παρουσία δύο επιγραφών του Khufu μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το σύστημα αυτό χρονολογείται τουλάχιστον στο βασίλειο του Khufu”, πρόσθεσε.

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις Πυραμίδες της Γκίζας, που χτίστηκαν για καθέναν από τους τρεις Φαραώ – Khufu, Khafre και Menkaure, κάτι που αποδεικνύει ότι οι αρχαίο Αιγύπτιοι ήταν εξαιρετικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες, πριν από τουλάχιστον 4.500 χρόνια.

Η πυραμίδα του Khufu είναι η μεγαλύτερη πυραμίδα που κατασκευάστηκε ποτέ στην Αίγυπτο, ύψους 481 ποδιών (146 μ.) Όταν χτίστηκε αρχικά, θεωρήθηκε ως ένα θαύμα του κόσμου από τους αρχαίους συγγραφείς.

Ενώ οι αρχαιολόγοι γενικά συμφωνούν ότι οι εργαζόμενοι σε αυτή την πυραμίδα χρησιμοποίησαν ένα σύστημα ράμπας για να μετακινήσουν πέτρινα τεμάχια πάνω στην πυραμίδα, το πως ακριβώς αυτό το σύστημα λειτουργεί παραμένει μυστήριο, το οποίο αυτή η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει να λυθεί.

Διαφήμιση