Αρχική Υγεία - Διατροφή Οι πρωινές γυναίκες έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού

Οι πρωινές γυναίκες έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού

0
καρκίνου του μαστού
Διαφήμιση

Οι γυναίκες, των οποίων τα βιολογικά ρολόγια σώματος ενεργοποιούνται το πρωί, δηλαδή είναι πρωινοί τύποι, έχουν μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, λένε Βρετανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ επισημαίνοντας ότι ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί ο λόγος.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι η μελέτη που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο του NCRI για τον Καρκίνο στη Γλασκώβη ενισχύει την κατανόηση της σημασίας του ύπνου σε όλες τις μορφές υγείας.

Όλοι έχουν ένα ρολόι σώματος, το οποίο διέπει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα λειτουργεί σε περίπου 24ωρη μορφή. Είναι επίσης γνωστό ως κιρκαδικός ρυθμός. Επηρεάζει τα πάντα, από το πότε κοιμόμαστε, τη διάθεσή μας και ακόμη και τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μετά την ανάλυση στοιχείων από 400.000 γυναίκες, που  είχαν διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για τις γυναίκες που είναι πρωινοί τύποι (γνωστοί και ως «κορυδαλλοί») ο κίνδυνος του εν λόγω καρκίνου είναι μειωμένος κατά 40% σε σχέση με όσες είναι βραδινοί τύποι (γνωστοί και ως «κουκουβάγιες»).

Ακόμη, οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι γυναίκες που κοιμούνται περισσότερες ώρες από τις συνιστώμενες επτά έως οκτώ, έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Για κάθε πρόσθετη ώρα ύπνου πάνω από τις οκτώ, ο κίνδυνος αυξάνει κατά 20% κατά μέσο όρο. Αντίθετα, η αϋπνία δεν φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Πηγή: bbc sciencedaily

Διαφήμιση