Αρχική Θεραπείες Άσκοπη η αφαίρεση αμυγδαλών στην πλειοψηφία των παιδιών

Άσκοπη η αφαίρεση αμυγδαλών στην πλειοψηφία των παιδιών

0
αμυγδαλών
Διαφήμιση

Η αφαίρεση των αμυγδαλών είναι περιττή για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών, όμως χιλιάδες πηγαίνουν και τις βγάζουν, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Η μελέτη έγινε σε 1,5 εκατομμυρίων παιδιών και διαπίστωσε ότι επτά στα οκτώ παιδιά που έλαβαν μέρος στη διαδικασία ήταν απίθανο να επωφεληθούν από την αφαίρεση των αμυγδαλών, ενώ είχαν τεθεί σε κίνδυνο με μεγάλες επιπλοκές. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι αποφάσεις ήταν «ηθικά αμφίβολες»

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ παρακολούθησε παιδιά των οποίων οι αμυγδαλές αφαιρέθηκαν μεταξύ του 2005 και του 2016

Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι 32.500 από τις 37.000 αμυγδαλεκτομές που διεξάγονται σε παιδιά κάθε χρόνο ήταν περιττές, ενώ εκθέτουν τα παιδιά σε κινδύνους.

Ένα από τα 10 παιδιά, που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, θα καταλήξουν σε ατύχημα και έκτακτη ανάγκη, συνήθως μετά από μια αιμορραγία, προειδοποίησαν οι ερευνητές.

Η ιατρική καθοδήγηση υποδεικνύει ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις θα πρέπει να προσφέρονται μόνο σε παιδιά με τα πλέον επίμονα πονόλαιμο.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of General Practice, προειδοποιεί: «Επειδή έχουν αναληφθεί σε παιδιά που δεν ωφελούνται, οι περισσότερες αμυγδαλωτές μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη παρά καλό. Αυτό είναι ηθικά αμφίβολο και δεν είναι καλή χρήση των πόρων.»

Πηγή: telegraph , birmingham

Διαφήμιση