Αρχική Θεραπείες Η μουσική βελτιώνει τη διάθεση, την ομιλία και την κίνηση σε ενήλικες...

Η μουσική βελτιώνει τη διάθεση, την ομιλία και την κίνηση σε ενήλικες με άνοια

0
Geriatrics & Gerontology International
Διαφήμιση

Ο ρόλος της μουσικής στην υγεία των ανθρώπων, έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές ως βοηθητικός παράγοντας ίασης. Αυτή τη φορά μια μελέτη του Geriatrics & Gerontology International που αφορούσε 51 άτομα που ζούσαν με άνοια, απέδειξε πως οι μελωδίες βοήθησαν στη θετική αλλαγή της διάθεσης και της διέγερσης.

Οι συμμετέχοντες επέδειξαν σημαντικές αυξήσεις στη χαρά, την επαφή με τα μάτια, την κίνηση των ματιών, την αλληλεπίδρασή τους με άλλους, την ομιλία, την αύξηση του ύπνου και της κίνησης ή ακόμα και του χορού.

Για τη μελέτη, κάθε συμμετέχων άκουσε εξατομικευμένη μουσική χρησιμοποιώντας ακουστικά, τα οποία προκάλεσαν κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ τους ή / και με τους ερευνητές. Μετά από 20 λεπτά, οι συμμετέχοντες επέστρεψαν πίσω στις συνήθεις δραστηριότητες τους κέντρου και παρατηρήθηκαν για άλλα 20 λεπτά.

“Τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα αυτής της οικονομικά προσιτής και ουσιαστικής παρέμβασης ώθησαν την ομάδα μας να αναπτύξει μια ηλεκτρονική κατάρτιση για τους εργαζόμενους άμεσης φροντίδας σε κοινότητες μακροχρόνιας φροντίδας”, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Dr. Emily Ihara, του Πανεπιστημίου George Mason.

“Η πρωτοβουλία Mason Music & Memory Initiative (M3I) συνδυάζει αυτή την εκπαίδευση με την μουσική παρέμβαση και θα εφαρμοστεί σε περισσότερες από 100 νοσηλευτικές εγκαταστάσεις της Virginia τα επόμενα τρία χρόνια”, κατέληξε η Ihara.

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Καλτσά 

Διαφήμιση