Αρχική Ενέργεια Το γεωτρητικό πρόγραμμα της Energean στο Ισραήλ θέτει ως στόχο 2,3 τρισεκ....

Το γεωτρητικό πρόγραμμα της Energean στο Ισραήλ θέτει ως στόχο 2,3 τρισεκ. κυβικά φυσικού αερίου έως το 2019

0
energean
Διαφήμιση

Τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και ελαφρών υδρογονανθράκων, αναμένει η Energean, σύμφωνα με το γεωτρητικό πρόγραμμα της στο Ισραήλ για το 2019.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε στην επιχειρησιακή της ενημέρωση, αυτά ανέρχονται στα 2,3 τρισεκ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 31 εκατ. βαρέλια ελαφρών υδρογονανθράκων.

Με βάση την επιχειρησιακή ενημέρωση της εταιρεία, το πρόγραμμα ανάπτυξης στα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ προχωρεί σύμφωνα με το σχεδιασμό για παράδοση των πρώτων ποσοτήτων φυσικού αερίου εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

energean oil gas israil

Η Energean, η μετοχή της οποίας έχει ενταχθεί στον δείκτη FTSE 250 της Κύριας Αγοράς του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, δημοσιοποίησε σήμερα την Επενδυτική και Επιχειρησιακή Ενημέρωση (Trading and Operational Update) για το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2018.

GrossProspectiveResources

Επιπλέον, η έναρξη κατασκευής (first steel cut) της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) που θα αναπτύξει τα υπέρακτια κοιτάσματα της περιοχής έχει προγραμματιστεί για τις 26 Νοεμβρίου 2018 στην Κίνα.

Η Energean επίσης έχει ως μεσοπρόθεσμο στόχο να καλύψει την εναπομείνουσα δυναμικότητα παραγωγής στο FPSO (3,8 δισεκ. κυβικά μέτρα ετησίως), καθώς έχει εντοπίσει ισχυρή και αυξανόμενη ζήτηση για αέριο με τις μελλοντικές πωλήσεις να εστιάζονται στην αναπτυσσόμενη αγορά του Ισραήλ καθώς και στις εξαγωγές σε περιφερειακές αγορές. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει ήδη καλύψει με μακροχρόνια συμβόλαια 4,2 δισεκ. ετησίως από τη συνολική δυναμικότητα των 8 δισεκ. ετησίως του FPSO.

Τα βασικά σημεία της Ενημέρωσης είναι τα εξής:

  • Η εταιρεία αναμένει την πρώτη παραγωγή από την οριζόντια γεώτρηση στο πετρελαϊκό πεδίο Έψιλον στην περιοχή του Πρίνου εντός του έτους, ενώ η κατασκευή της νέας εξέδρας που θα εγκατασταθεί στο πεδίο ξεκίνησε (first steel cut) στις 26 Σεπτεμβρίου.
  • Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται η ένταξή της στους δείκτες TA-90, TA-125 και TA-Oil & Gas.
  • Η διοικητική ομάδα της Energean ισχυροποιήθηκε με την τοποθέτηση της κ. Iman Hill ως Γενικής Διευθύντριας Επιχειρήσεων του ομίλου.
  • Η χρηματοδότηση του προγράμματος ανάπτυξης έχει εξασφαλιστεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Energean, Μαθιός Ρήγας, δήλωσε πως «τα αναπτυξιακά σχέδια της Energean προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώ παράλληλα έχουμε ενεργοποιήσει γεωτρητικά προγράμματα τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ελλάδα, επιδιώκοντας σημαντική αύξηση στα αποθέματα και την παραγωγή μας”.

Επεσήμανε παράλληλα, ότι διαπιστώνεται «ισχυρή και αυξανόμενη ζήτηση για το φυσικό αέριο και έχουμε ως στόχο να αποδείξουμε την ύπαρξη αποθεμάτων ικανών να καλύψουν την διαθέσιμη ποσότητα των 3,2 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως από το σύνολο των 8 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως που είναι η δυναμικότητα του FPSO».

Για τις μελλοντικές πωλήσεις ο κ.Ρήγας είπε ότι «θα επικεντρωθούν τόσο στη συνεισφορά στη διασφάλιση του εφοδιασμού και τη διαφοροποίηση των πηγών στην Ισραηλινή αγορά όσο και στις εξαγωγές σε αγορές – κλειδιά στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Μεσογείου».

Η νέα Επενδυτική και Επιχειρησιακή Ενημέρωση θα δημοσιεύσει στις 16 Ιανουαρίου καθώς και ετήσια αποτελέσματα για το 2018 στις 21 Μαρτίου 2019.

Διαφήμιση