Αρχική Ειδήσεις Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορτασμών της 45ης Επετείου του Πολυτεχνείου 

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορτασμών της 45ης Επετείου του Πολυτεχνείου 

0
kikloforiakes rithmiseis
Διαφήμιση

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», θα ισχύσουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, από σήμερα, Πέμπτη έως την Παρασκευή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφασης που ήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.».
Σημειώνεται, ότι από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Κλειστοί τρεις σταθμοί του Μετρό

Κλειστοί θα μείνουν προσωρινά σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ., για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά τις εκδηλώσεις για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, θα κλείσουν διαδοχικά οι παρακάτω σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» στις 16:30 και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Τα δρομολόγια του μετρό θα διεξάγονται κανονικά, αλλά οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους τρεις αυτούς σταθμούς, που θα ανοίξουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων κι αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ με 5.000 αστυνομικούς

Σε εφαρμογή μπήκαν από σήμερα το πρωί τα μέτρα της Αστυνομίας για το τριήμερο της επετείου του Πολυτεχνείου, στα οποία για πρώτη φορά – εκτός από τα ελικόπτερα – θα συμμετέχουν και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα διαρκέσουν μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Παράλληλα έχουν φθάσει οι πρώτες εντολές σε όλα τα Τμήματα Ασφαλείας του λεκανοπεδίου που λένε ότι το Σάββατο, ανήμερα του εορτασμού, όλες οι δυνάμεις θα διατεθούν σε μέτρα τάξης και μόνο ένας αστυνομικός θα βρίσκεται σε κάθε Τμήμα Ασφαλείας.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που φοβούνται οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι οι επιθέσεις σε αστυνομικούς, κτήρια υπηρεσιών της Αστυνομίας και για το λόγο αυτό αυξάνονται από σήμερα οι περιπολίες γύρω από στόχους προκειμένου να αποφευχθούν συμβάντα όπως αυτό στο Α.Τ Ομόνοιας όπου κάηκαν αυτοκίνητα και παραλίγο να κινδυνεύσουν άνθρωποι μέσα στους χώρους και τα κρατητήρια.
Ήδη έχουν απομακρυνθεί όλα τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα γύρω από υπηρεσίες και Τμήματα της ΕΛ.ΑΣ καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιθέσεων με βόμβες μολότοφ.

Το σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2018» για τον εορτασμό της 45ης επετείου, περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, αλλά και τη χρησιμοποίηση των drones τα οποία από το μεσημέρι του Σαββάτου θα πετάνε πάνω από το κέντρο της Αθήνας.

Διαφήμιση