Αρχική Ευζωία ΕΛ.ΤΑ: Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων – Φεγιέ «Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός»

ΕΛ.ΤΑ: Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων – Φεγιέ «Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός»

0
ΕΛ.ΤΑ
Διαφήμιση

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι στις 30 Νοεμβρίου 2018 θα κυκλοφορήσει η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων – Φεγιέ με τίτλο «Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός».

Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ως αποτέλεσμα της πολυετούς συμμετοχής της Ελλάδας σε διάφορες διαστημικές δραστηριότητες, προγράμματα και πρωτοβουλίες.

ΗΞΓΗΞΗΒ

Η κυκλοφορία της συγκεκριμένης Σειράς Γραμματοσήμων – Φεγιέ αποτελεί τη συνέχεια μιας διαδρομής γεμάτης σημαντικά βήματα. Το 2003 εκτοξεύεται ο πρώτος Ελληνικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος και το 2005 η Ελλάδα καθίσταται πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).

Το 2009 ιδρύεται ο Ελληνικός Σύνδεσμος Διαστημικών Βιομηχανιών ο οποίος έχει μέλη 41 βιομηχανίες που απασχολούν 2000 επιστήμονες, ενώ σήμερα η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που σχετίζονται με το διάστημα, στηρίζοντας την ελληνική διαστημική βιομηχανία και τους ακαδημαϊκούς φορείς που ασχολούνται με την έρευνα στο διάστημα.

ΞΗΒΞΒΗ

Διαφήμιση