Αρχική Καταστροφές Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Κρήτη – Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Κρήτη – Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία

0
udrostrovilos
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη από χτες, έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

Στον Γούδουρα Σητείας, υδροστρόβιλος που εξελίχθηκε σε ανεμοστρόβιλο παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Έντρομοι οι παραγωγοί περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου διαπίστωσαν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι κυριολεκτικά «ξήλωσαν» ολόκληρα θερμοκήπια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καταστραφεί περισσότερα από 40 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

udrostrovilos 2

Όπως δήλωσε στο ekriti ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας Γιώργος Τσιφετάκης, οι κάτοικοι του Γούδουρα δεν μπορούν να πιστέψουν την καταστροφή που έχει προκαλέσει το φυσικό φαινόμενο. «Αντί να χαρούμε τη βροχή που τόσο περιμέναμε, κλαίμε για τις περιουσίες μας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η δύναμη του αέρα ήταν τρομακτική. Είμαστε ακόμα στην καταγραφή των καταστροφών, όμως οι εικόνες είναι τραγικές, ενώ οι αγρότες ήταν πάνω στη συγκομιδή πολλών προϊόντων».

udrostrovilos 3

Παράλληλα, οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία τόσο του εθνικού όσο και του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Πέτρες και λάσπες στο οδόστρωμα έχουν πέσει στο δρόμο από Άγιο Νικόλαο προς Ελούντα αλλά και κοντά στη Νεάπολη. Προβλήματα καταγράφονται και στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά στο ύψος της Αλμυρής. Συνεργεία των Δήμων από τις πρώτες πρωινές ώρες καθαρίζουν το οδόστρωμα.

katolisthiseis

Μικροπροβλήματα καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Ρέθυμνο, όπου πλημμύρισε ένα σούπερ μάρκετ αλλά και σε σπίτια Κίσσαμο και Πιτσίδια.

Διαφήμιση