Αρχική Ειδήσεις Αλλάζει ο καιρός από αύριο με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα...

Αλλάζει ο καιρός από αύριο με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά

0
parnassos
Διαφήμιση

Τριήμερη κακοκαιρία αναμένεται από αύριο Παρασκευή με βροχές και πυκνές -κατά τόπους- χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από σήμερα το βράδυ, ωστόσο, ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται και στα δυτικά με βροχές, πιθανότατα έντονες τοπικά και χιονοπτώσεις σημαντικές, από το μεσημέρι και μετά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η μεταβολή του καιρού θα αρχίσει από αύριο Παρασκευή, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις.

Την Παρασκευή, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα νότια, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

vroxes

Το Σάββατο, στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και από το απόγευμα στα δυτικά, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το βράδυ στο Ιόνιο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

anemoi

Για την Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία τη Δευτέρα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Βαθμιαία τη Δευτέρα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

xionoptosi

Την Τρίτη στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

nefoseis

Διαφήμιση