Αρχική Υγεία - Διατροφή Τα ωμέγα-3 λιπαρά μπορούν να εμποδίσουν την εξάπλωση των καρκινικών όγκων

Τα ωμέγα-3 λιπαρά μπορούν να εμποδίσουν την εξάπλωση των καρκινικών όγκων

0
Omega 3 rich

Νέα έρευνα δείχνει ότι μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα επιβραδύνει την ανάπτυξη και την εξάπλωση των κυττάρων του καρκίνου του μαστού στα θηλυκά ποντίκια. Η διατροφή εμπλουτισμένη με ωμέγα-3 βελτίωσε επίσης την επιβίωση των τρωκτικών.
Αυτά τα υγιή λίπη βρίσκονται σε ψάρια, θαλασσινά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, καθώς και σε ιχθυέλαιο, στα φυτικά έλαια και ορισμένα εμπλουτισμένα τρόφιμα.
Για παράδειγμα, μια εκτεταμένη μελέτη περίπου μισού εκατομμυρίου ανθρώπων, η οποία διήρκεσε περίπου 16 χρόνια, διαπίστωσε πρόσφατα ότι η κατανάλωση περισσότερων ψαριών και μακράς αλύσου ωμέγα-3 μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας και μπορεί να παρατείνει τη ζωή.
Τα ωμέγα-3 μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή και νοητική λειτουργία, να αποτρέψουν την κατάθλιψη και να έχουν θετική επίδραση στην ψυχική υγεία ενός ατόμου, σύμφωνα με μερικές μελέτες.
Η αναδυόμενη έρευνα έχει διερευνήσει τη σχέση μεταξύ των ωμέγα-3 και του καρκίνου. Οι παρατηρητικές μελέτες έχουν συνδέσει δίαιτες πλούσιες σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3 με μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Ορισμένες μελέτες μορίων έδειξαν ότι τα ωμέγα-3s μπορεί να σταματήσουν τον καρκίνο ενεργοποιώντας τους φυσικούς αναστολείς του πόνου του σώματος.
Τώρα, τα πειράματα σε ποντίκια προσθέτουν στην αυξανόμενη ένδειξη ότι τα διαιτητικά ωμέγα-3s μπορεί να έχουν ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου.
Τα λιπαρά οξέα, όπως αυτά που βρέθηκαν στο ιχθυέλαιο, θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη και την εξάπλωση των κυττάρων του καρκίνου του μαστού, σημειώνει ένα νέο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Mammary Gland Biology and Neoplasia.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here